Tanár akarok lenni, csak nem tudom, hogy hogyan is legyek. Alapképzési szakot nem találok, és nem értem, hogy most mi is a helyzet. Eltudnád magyarázni légyszi hogy mi is ez?
Figyelt kérdés
2021. szept. 20. 16:38
1/8 anonim válasza:
Milyen tanár szeretnél lenni? Hol akarsz tanítani, kiket?
Egyébként a középiskolai tanárhoz osztatlan képzést kell végezned, ami 5 év, gyakorlatilag az alapszak és a mesterszak egy képzésbe van sűrítve, főleg a szakosodás miatt.
2/8 A kérdező kommentje:
ELTE TKK, informatika és matek tanár és középiskolai tanár.
2021. szept. 20. 16:56
3/8 Pelenkásfiú válasza:
Így keress rá felvi-n: "osztatlan tanári"
10 vagy 11 félév a szakoktól függően.
De van egy ilyen is:
4/8 Pelenkásfiú válasza:
Akkor osztatlan tanári [10 félév [informatikatanár; matematikatanár]]
5/8 A kérdező kommentje:
Igen ez az. Szóval ez az 5 év informatika es matematika tanari képesítést ad és ha megvan akkor utána már tanár is lehetek?
2021. szept. 20. 17:09
6/8 anonim válasza:
Igen. De ha ennyire értetlen vagy, meg nen tudsz utánanézni a dolgoknak, akkor én hanyagolnám ezt a tanárságot, meg úgy az egész egyetemet! (Nem bántásból, komolyan mondom.)
7/8 anonim válasza:
A tanárképzés most változott meg, érdemes a rendeletet átolvasni, mert ami a felvi.hu-n van, az már nem naprakész.
8/8 A kérdező kommentje:
6-os Eddig azért nem értettem, mert a tanárképzés megváltozott és nem értettem, hogy most, hogy is működik. Azért kérdeztem, már értem és köszönöm annak aki válaszolt.
2021. szept. 20. 18:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!