Manapság ki megy el tanárnak?
Figyelt kérdés
Nem egy megbecsült szakma.2021. szept. 18. 14:05
11/20 anonim válasza:
Meg azért egy tanárszakra relatíve könnyű bekerülni
Ikreim idén kezdtek, 476 és 490 volt a ponthatár (mindkettő tanárképzés).
12/20 anonim válasza:
Igen, sajnos egy reálszakos tanár nagyjából azt csinál, amit akar. Ha nem tart órát, vagy kegyetlen a gyerekekkel az is el van nézve.
13/20 anettbp válasza:
11# 500 pontból 490, illetve 476 pontos ponthatárra nem mondanám, hogy könnyű bekerülni. Műszaki Egyetem minden szakén 360 pont körüli volt a ponthatár, orvosin is 445 pont volt, csak hogy két példát mondjak.
14/20 anettbp válasza:
2# 28 ezer forintot egy óráért, még ha csoportos is, nem hiszem, hogy el lehet kérni. Valószínűbb, hogy összeadják azt a 3500 ft-ot.
15/20 anonim válasza:
Azt azért ne magyarázzátok meg nekem, hogy nehezebb bekerülni egy tanári szakra, mint egy orvosira. Én 5 éve jelentkeztem, igaz végül nem kezdtem el, de a minimális pontokkal be lehetett kerülni. Most lehet, hogy nehezebb, de azért még mindig nem lehet annyira komoly.
16/20 anonim válasza:
13, nem is én mondom, hogy könnyű, valaki írta korábban. Erre mondtam, hogy tessék, ennyit a könnyű bekerülésről.
17/20 anonim válasza:
15, az idei legmagasabb ponthatár is tanárin volt.
18/20 anonim válasza:
Linket tudsz küldeni? Nem tudom elképzelni. Lasszóval fogdossák a tanárokat.
19/20 anonim válasza:
A 480-490-es ponthatár az a kivétel, ami erősíti a szabályt. Százból egy tanári szak ilyen. Rengeteg helyre 300-320 ponttal lehet bekerülni.
20/20 anonim válasza:
Egyes ponthatárok csak azért magasak a tanárin, mert összesen egy ember (aki elkötelezett, jó eredménnyel jön) jelentkezik és az ő eredménye lesz a ponthatár. Egyszer töri-latin szakra volt magas a ponthatár, hisz összesen egy lelkes tag jelentkezett a képzésre.
Vannak szakok (angol-magyar,angol-töri) ahova többen jelentkeznek (vannak vagy 30an) és ott mindig kritikán aluli a ponthatár a tanárhiány miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!