Mi a cél az ilyen álláshirdetésekkel?
Lehet, hogy én ítélem meg rosszul, de miért kell ennyire cringe álláshirdetést írni?
"Minimum 2 év JAVA fejlesztési tapasztalat (tanultam/tanították/vettem könyvet nem számít)" ==> Az például mi, hogy a "tanultam" nem számít? Akkor honnan ismerem a nyelvet, isteni adományból?
"Gondolom csak a fasz kivan hogy a rakás 0 kilóméteres széjjelbombázza az összes álláshirdetést"
Igen, a f@s kivan.
De ettől még a hirdetés feladója az ügyfeleihez szól. Márpedig egy recruiternek a jelölt az ügyfele, akivel akkor is professzionálisan kell kommunikálnia, ha egyébként CIO-nak jelentkezett a 8 általánost végzett Pistike, mert ő már 3x telepített windowst.
Ugyanis egy recruiter a céget reprezentálja, így amikor hirdetést ad fel, jelölttel tárgyal, elutasító levelet küld, válaszol a kérdéseire, akkor ezeket professzionálisan kell tennie.
Btw, ugyanaz a HR, aki felad egy ilyen hirdetést (hiszen nyilván nem egy junior recruiter követte el, ezt valaki átnézte, valaki jóváhagyta), ott az egyéb kérdésekkel is "faszkivan" stílusban fognak foglalkozni, akkor is, amikor már munkavállaló vagy.
Az egy dolog, hogy mit gondolsz magadban a sok fél éves JAVA gyorstalpalót végzett emberről, az is egy dolog, hogy a kollégákkal hogyan értékeltek egy ilyen pályázót, de szemből szembe biztos, hogy visszataszító ez a stílus, és jó esetben egy értelmes ember nem vágyik ilyen céghez, akkor sem, ha egyébként senior fejlesztő
Egyébként én is interjúztattam olyan embert, aki elvégzett egy jónevű IT szakot, utána viszont az élet másfelé vitte, és elkezdett a családi ingatlan businessben dolgozni. Aztán a válság elvitte az ingatlan üzletüket, ő meg ott ált 45 évesen, gondolta visszatér az IT-hoz, csak épppen 20 éve nem fogalkozott vele egy percet sem.
A tudása olyan volt, mint egy juniornak. Mármint egy olyan juniornak, aki 20 évvel ezelőtt tudott egy-két dolgot, amit megtanult.
Elbeszélgettün az interjún, megköszöntem neki, hogy bejött, kikísértem, és 2 nap múlva küldtem neki egy udvarias elutasító levelet.
Nyilván szénné tudtam volna alázni, hiszen egyrészt szakmailag egy pillanatig nem lett volna ellenfél, másrészt látszott rajta, hogy rettenet meg van szorulva, így ha azt mondom neki az interjún, hogy álljon fejre, akkor megtette volna.
De kinek lett volna jó? Én semmit nem nyerek rajta, csak esetleg híre megy, hogy egy tapló főnök vagyok, a cégnek szintén csak a rossz hírét kelti. Azért az 5 percnyi trollkodásért megérte volna? Arra itt a GYK :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!