Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi az oka annak, hogy a...

Mi az oka annak, hogy a magyar álláshirdetések túlnyomó többségében nem írnak fizetést?

Figyelt kérdés

Rettenetesen bosszantó, minden hirdetésnél csak annyi van, hogy "versenyképes fizetés". (Azt is értem, hogy függhet tapasztalattól, beosztástól, de azért egy nagyságrendi fizut tudnának írni szerintem.)

Mi a konkrét oka annak, hogy nem írnak egy összeget? Van erre valami racionális magyarázat?

(Vajon ha az önéletrajzom csak annyiból állna, hogy név, elérhetőségek, és beleírnám hogy "Versenyképes kompetenciák", akkor felvennének? :DDD Ez persze költői kérdés.)

Hogyan lehetne kideríteni, hogy egy adott munka mégis mennyit ér, milyen jövedelemre lehet belőle számítani? (Pl. pályakezdőként, mikor még nincs tapasztalata az embernek.)

2021. júl. 2. 09:51
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
94%

Mert magyarorzágon pofára, nyalásra és ismertségre adják a bért a normálisabb(nak tűnő) pozíciókban, a "tömegállásoknál" (gyári melós) pedig annyira röhejesek a fizetések, hogy inkább nem írják ki.

A kedvencem egyébként az AKÁR 250 ezer nettó bér!*

*A csillagok állásától, havi 200 túlórával a Szentlélek eljövetelétől függően...

2021. júl. 2. 09:59
 2/13 A kérdező kommentje:

Az évek során kerestem már betanított gyári melót, és diplomás munkát is, sajnos mindnél ezt tapasztalom. Az a furcsa, hogy a mostani munkahelyem pl. kiderült, hogy kifejezetten jól fizet a kategórián belül, de ők se írták ezt a hirdetésben... Egyszerűen nem értem, miért.

Többször látok gyári munkát, ahol fel van tüntetve a bérezés, mint "fehérgalléros" munkánál. :(

2021. júl. 2. 10:02
 3/13 anonim ***** válasza:
74%

Ha relevans tudasod van akkor tudod mit ersz a piacon. A munkaltatonak erdeke minél kissebb fizut adni, neked meg erdeked hogy tudd hogy hany ev tapasztalatt mi merre hany meter. Nincs ezen mit lovagolni, kb kene ismerd annyira a szektort amibe dolgozol hogy megtudd mondani hogy milyen senioritas mennyit er. Legalabbis en igy vagyok vele IT-n belul. Sok ismeros sok helyen, kb cegek szintjen eleg jol be lehet loni hogy hol mennyire jo a fizu.

Arrol nem is beszelve hogy a legtobb helyre recruiter siman megmondja hogy mennyi a min max

2021. júl. 2. 10:29
 4/13 anonim ***** válasza:
20%
Mert sok helyen sávok vannak és azon belül nem fix a fizu. Az majd a felvétel alatti "tárgyalással" kialakul.
2021. júl. 2. 11:15
 5/13 A kérdező kommentje:

"kb kene ismerd annyira a szektort amibe dolgozol"

De éppen erről írtam, pályakezdőként honnan ismerhetné az ember a szektort, amiben még soha nem dolgozott? :(

2021. júl. 2. 11:21
 6/13 anonim ***** válasza:
0%
Rengeteg fizetéssel kapcsolatos guide van az interneten, annyira azért nem bonyolult.
2021. júl. 2. 11:55
 7/13 anonim ***** válasza:
14%

Egyrészt versenyhelyzet és alkuhelyzet ez is. Másrészt, ha ír nagyságrendit akkor mi lesz?

Ha fix összeget ír, akkor mit írjon be? Az elkézelhető maximumot, amit adna? Akkor a kevésbé alkalmas, kompromisszummal felvehető munkavállaló is azt akarná, mint az elméleti legjobb, és sértve érezné magát, ha nem ér annyit. Ha sávot ír? Akkor is hasonló lenne, ki, hogyan lője be magát a sávba?

A szektort egyébként az egyetemi állásbörzékről, recruiterek salery guide-jaiból, szakmai szervezetek, fórumok hírleveleiből, kutatásaiból cikkjeiből stb ismerhetnéd

2021. júl. 2. 12:17
 8/13 A kérdező kommentje:

Egyetemen nekünk semmiféle állásbörze nem volt, illetve nem csak egyetemmel lehet munkát keresni. Most pl. van egy alapvégzettségem, elvégeztem egy plusz képzést (ami nem egyetem, csak sima tanfolyam) és szívesen dolgoznék azon a területen, de nem tudom hogy 150 vagy 650 ezres fizut kapnék érte. Nem volt állásbörze, nincsenek ismerőseim a területen, se tapasztalatom.

Szerintem abban semmi bántó nincs, ha azt írja, hogy "400-550k között, tapasztalattól függően", teljesen elfogadható hogy aki jobb, az többet kapna.

Csak így időrablásnak érzem az egészet.

2021. júl. 2. 12:42
 9/13 anonim ***** válasza:
0%

Jó azért ne túlozzunk.

"Nem tudom, hogy 150 vagy 650" dehogynem tudod, ha nem az nagy baj.

a sávok is confidential infok a verseny szférában

2021. júl. 2. 12:49
 10/13 A kérdező kommentje:

Nem volt állásbörze, nincsenek ismerőseim a területen, se tapasztalatom. Az álláshirdetéseknél nincs fizetés megadva. Ha ide kiírnám, hogy "mennyit keres egy xy?" akkor lenne max. 1-2 válasz, meg az is lehet hogy egy se, csak olyanok hogy "várostól függ" (amiben teljesen igaza lenne a válaszolónak).

Egyszer valami fizukkal foglalkozó oldalon pl. pont belefutottam ilyenbe, hogy egy adott munkakörben úgy emlékszem, 250 és 650 közötti összeg volt megadva. Mármint ez a tartomány, hogy ennyit lehet keresni. Nekem ez nem igazán mond semmit.

Tehát értem én hogy nagy baj hogy nem tudom, és pontosan ez a problémám!

2021. júl. 2. 12:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!