Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ma magyarországon milyen...

Ma magyarországon milyen lehetőségek vannak saját ingatlahoz jutni, hogy ennyire irreálisan magasak az ingatlan árak?

Figyelt kérdés

Szóval ha valaki albérletbe lakik mert nincs saját tulajdona.

A fizetés tudjuk, hogy itthon nem valami magas, és ebből fizeti az albit, kajat, és egyéb kiadásokat.

Hogyan tud meg vásárolni vagy hozzá jutni egy lakáshoz ma egy 28+ éves fiatal?

Szívesen meg hallgatok építő jellegű tippeket.

Mert akárhogy is nézem 20 milliót elég nehéz meg spórólni..

2021. szept. 14. 16:19
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

"A lakhatas nem kepzi reszet a vasarloi kosarnak"

De igen, csak röhejesen alacsony értékkel számítják (valami 2000Ft havonta?).

Amúgy igazad van az inflációs adat tényleg kamu.

De azért 3-4X-es árnövekedés nem lett volna a 7 év alatt az biztos.

2021. szept. 15. 08:42
 22/25 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm az ediggi válaszokat.

Sajnos, a szüleim nem hagytak rám semmit.. Deviza hitel probléma miatt elvesztettük a lakást. Szóval 0-ról kellett indulnom. Csak az hogy ilyen magasak az ingatlan árak a mai fizetéshez képest nagyon irreális és néha kilátástalanak érzem, hogy valaha is lesz saját lakásom. Természetesen dolgozok keményen, de abból nem lesz sajnos lakás..

2021. szept. 15. 09:07
 23/25 anonim ***** válasza:
Nálunk hiába az örökség, ha egy szerződés miatt meg van kötve a kezünk, az értéke meg egyre távolodik a lakások árától, 6 éve simán vettünk volna belőle egy 1,5 szobásat, ma már max. önerőnek volna jó, így távolodunk mi is egy saját lakástól.
2021. szept. 15. 11:14
 24/25 Vodafonelive ***** válasza:
88%

Kerdezo, kompromisszumot kell kotni.

Lehet venni lakast, masnak is fel kellett kuzdeni magat eloszor kisvarosbol a fovarosba, utana szobat berelve sporolni ahogyan tudsz es lehet.

En 2 honapja vettem ugy lakast 27 evesen, hogy diakhiteleket vettem fel oneronek, plusz minimalis segitseget kaptam, igy tudtam venni egy popec modon felujitott kis lakast ami 18 negyzetmeter es 16,2M volt.

Diakhiteleimnek 0% es 1,99% a THM-e, bankban 19,6%-ert kaptam volna ennyi penzt.

Kezdd kicsiben, menj kulso varosreszre vagy keruletbe aztan szepen mesz egyikbol a masik ingatlanba. Ja igen, a kis lakas azert negyzetmeterre vetitve dragabb de rendkivul likvid dolog, mindig lesz egyedulallo indulo. A csaladosok mar nehezebb helyzetben vannak lakasvasarlasnal, igy azok nem feltetlenul mennek ugy, ahogy.

2021. szept. 15. 14:40
 25/25 anonim ***** válasza:
100%

Az eszközáraknak sok köze nincs az inflációhoz.

Ha magas a kamat akkor lemennek az ingatlanárak, de cserébe megfojtja a gazdaságot, tehát neked ugyanúgy nem lesz lakásod, mert a kamatokat nem tudod megfizetni és a munkahelyed is egyre bizonytalanabb.

Vagy akkor miért nem vett mindenki lakást 2008-2014 között? Ja, hogy senkinek nem volt egy lyukas garasa sem?

2021. szept. 15. 14:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!