Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért lettek Magyarországon...

Miért lettek Magyarországon ilyen irreálisan magasak az ingatlan árak? Kik tudják azt kifizetni?

Figyelt kérdés
Az Egyesült Királyságban élek, és 34 evesen szeretnék saját otthont. Nézegettem az otthoni ingatlanokat is de valami brutális. Még olyan kisvárosokba falvakban is ahol 40km es körzetben semmi sincs, egy nagyobb üzem, logisztikai központ, gyár... igazából semmi ami életben tartotaná a települést. De a minimálbér is ugye 1 harmada magyarországon. Én még arra sem látok esélyt hogy valaki 10% önerőt letegyen hitelhez ha pl csak egy egyszerű bolti vagy irodai melós. Vagy valóban igaz hogy a pl 30 millióért meghirdetett házat már 20 ért is eladnák.? Mitől van ez a drágaság magyarországon? Szerettem volna haza költözni és otthon családot alapítani de így ezt látva esélyem sincs.

2021. márc. 13. 19:45
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
72%
és Angliában milyenek az ingatlanárak a fizetéshez viszonyítva?
2021. márc. 13. 19:51
 2/20 anonim ***** válasza:
0%

Én dolgoztam 1 évet Angliában és a munkahelyemen sok magyar volt, akik sok évet ott dolgoztak és tettek félre rengeteg pénzt. Te hogyhogy nem tudsz félretenni?

A minimálbért kereső angliai munkatársam is mesélte, hogy évi 4-5 millió forintot (havi 1000-1200 fontot) tud eltenni átszámítva. Igaz az én munkahelyemen a cég biztosított szállást és jelképesen havi 100 fontot vontak le szállásra tőlünk. De ott az 1500-1700 fontos fizuból 1000-et félre lehetett tenni. Nyáron meg a szezon miatt 2 hónapig havi 2500 fontot kerestünk, abból is rengeteget lehetett eltenni, aki spórolni akart.

1. Angliában is szinte mindenki hitelre vesz ingatlant a munkásosztály tagjai közül, ha nincs hasonló segítsége, mint Magyarországon is lehet. Ott is vannak lakhatási gondok, csak ott általában magasabb az életszínvonal, ezért az ottani szegények is úgymond gazdagabbak. Lehet 300 ezer forint egy kis albérlet mondjuk, de a minimálbér is 700 ezer forint mondjuk. De az élelmiszer a boltban meg szinte ugyanannyiba kerül, mint Magyarországon.

2021. márc. 13. 20:12
 3/20 A kérdező kommentje:

Hát ez nagyon változó. walsben élek itt olcsóbbak. pár év alatt le lehet rakni egy hitelre önerőt 10-15% ot két teljes munkaidőben dolgozó pár mondjuk 1,5-2 év alatt úgy hogy közben az albérletet is fizetik. Kb £120 ezerért már 3 szobás jó állapotú házat lehet venni udvarral. De pl kiavárosokban, vagy észak angliában már 70-80 ezerért is. Viszon dél anglia nagyobb város drágábbak, persze ott még most os van munkalehetőség rengeteg.

Magyarországon csak falvakban, Dunántúli megyeszékhelyhez vagy más városhoz közel 20-30 km körzetben nézegettem ingatlanokat. Mind 15-20 milliók de azoknak is 40% úgy néz ki hogy inkább bontani kéne vagy kb még annyit rákölteni és még gáz sincs bevezetve, szakadozik a tető...

Éppenséggel tudom ezeknek a felújításoknak is az árát mert egy rokonom tavaly csináltatott ilyen dolgokat. Azért tudom kb hogy mennyibe kerülnek ezek a felújítások.

Nekem az a furcsa hogy az emberek hogyan kezelik ezt a dolgot. Mert az élelmiszerek is drágábbak mint itt, a fizetés is kevesebb akkor miből tudnak ilyen drága házakat venni? Én igazából 23 éves korom óta nem élek Magyarországon és ezért nem vagyok képben. Csak látogatóba szoktam menni és szeretek otthon lenni de elvesztettem a reményt hogy haza költözhetek

2021. márc. 13. 20:15
 4/20 anonim ***** válasza:
35%
Amúgy rém egyszerű a válasz. Mindenki el tudja adni horror áron is. Csak az időtényező nem azonos, mert valaki 3 évet is várhat egy balekra, de még neki is összejön végül.
2021. márc. 13. 20:17
 5/20 anonim ***** válasza:
11%
Miért, Angliában tudsz venni ingatlant? Vagy ott jó bérelni is, csak itthon nem? 🤔
2021. márc. 13. 20:22
 6/20 anonim ***** válasza:
13%

" pár év alatt le lehet rakni egy hitelre önerőt 10-15% ot két teljes munkaidőben dolgozó pár mondjuk 1,5-2 év alatt úgy hogy közben az albérletet is fizetik"

Ez itt sem lehetetlen egyáltalán.

Az általad írt 30 millióra számolva 20% önerő két év alatt havi 250k megtakarítás. 2 embernek azért az nem olyan lehetetlen ám.

Egyébként pedig, ahogy írják a bérekhez képest nincs elszállva Nyugat-Európához képest. Szar melóból szar pénzért nem lehet sehol jó házat venni pillanatok alatt. Te 11 év alatt hány százalékát raktad össze egy ház árának?

2021. márc. 13. 20:25
 7/20 A kérdező kommentje:
1200 fontot biztos nem tud félre rakni 1 ember mert az a teljes havi fizetése ha mondjuk melós. Sokan szeretnek nagyon mondani... Max £400 ha nagyon csak alap dolgokra költöt, mivel az albérlet drágább itt mintha lakashitelt fizetne az ember. Viszont párban már igen. Úgy már lehet félre tenni. Sajnos nekem nem volt sosem olyan párom akivel megtehettem volna. Mindíg külön kasszában voltunk ezért sem tudtam félre tenni. És ezelőtt jópár éve még azt gondolotam sikerülhet Magyarország ingatlant vennem, akkor még arra gondoltam h kb 5-6 év alatt össze gyűjtenék 10 millió ft ot, de ma már az nem elég semmire
2021. márc. 13. 20:35
 8/20 A kérdező kommentje:
Én most pl nem kapnék itt hitelt mert nincs munkám, és a paromnak sincs jelenleg 6 hónapos munkaviszonya, én pedig már terhes vagyok. De önerő lenne 20%. Viszont otthon az semmire nem elég, hitelt meg nem kapnánk itt sem, és nem éri meg minden megtakarításból olyan helyen kp ra venni ahol se munkalehetőség se semmi. Én csak nem értem hogyan tudják ezt a magyarországon elők kezelni. Hogyan tudnak előre jutni, mert itt se könnyű de akkor ott hogyan??? Mert tudom az árakat🙄
2021. márc. 13. 20:49
 9/20 A kérdező kommentje:
A második kommenelőt kérem szépen hogy mondja el mivel keresett és hol itt £1700 at? Mert sajnos nekem a legjobban fizető állásom se volt heti 360£ nál több de az is olyan meló volt hogy egyfolytaban 20 kilókat kellet pakolnom és csak 2 honpig bírtam. Amúgy biztos én vagyok a béna vagy nem jó helyen lakok... 😒
2021. márc. 13. 20:56
 10/20 anonim ***** válasza:
8%

7. Az én munkahelyemen heti 45 órában dolgoztunk (5x9) és még volt ezen felül havi 20 túlóra. Ezzel lehetett keresni havi 1500-1600 fontot nettóban.

Mondom nálunk a szállást jelképes összegért biztosította a cég! Havi 100 fontba került a szállás! Így azért mindjárt más a helyzet, nem? Cambridge mellett dolgoztam.

2021. márc. 13. 20:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!