Miért lettek Magyarországon ilyen irreálisan magasak az ingatlan árak? Kik tudják azt kifizetni?
9. Cambridge mellett egy mezőgazdasági cégnél dolgoztam, ami egy magtározó telep. Nyáron oda viszik a kamionok az aratásból a gabonát frissen, év közben pedig elviszik onnan a nyáron begyűjtöttet malomba, onnan kenyérgyárba, sörgyárba, stb.
Heti 45 óra + ezen felül havi 20 óra túlóra. Könnyű fizikai munka, pl a laborban kellett a gabona mintákat elemezni géppel (egyszerű 1 nap alatt megtanulható meló), vagy portásfülkében fogadni a kamionokat, vagy sepregetni a telepen, ilyesmik. Aki szakképzett, az lehetett szerelő, control room operator, targoncás, karbantartó is. Ők a minimálbérnél többet kaptak, 11-12 fontos órabért is simán. Én az alap órabért kerestem, de még egyszer mondom, mert havi 100 font(!) volt a lakhatás ez így elképesztően megérte.
13: tisztában vagyok vele. Mi pl ezért csak kettőre írtunk alá, akik már megvannak (babavárónál már folyamatban volt a második).
De ez nem cáfolja, amit írtam, a fiatalok jelentős része így vesz lakást.
Igen, baj lesz belőle. Olyan ismerősöm is van, akik ugyanígy felvettek mindent, amit csak lehet, most meg egy évvel később válnak. Ők is fizethetnek vissza kamatostul mindent.
Nincs munkalehetőség, a fizetések nevetségesen alacsonyak, az árak borzalmasan magasak, a levegő minősége a nagyobb városokban életveszélyes, az egészségügy a szakadék szélén amit a mostani helyzet is megmutat, a várható élettartam is alacsonyabb mint az európai átlag. Minden magánosítva eszméletlen pénzért és minőségben alacsony színvonalón. Nekem az egészséges fogaim szerették volna pénzért betömni a magánfogásznál.
Ehhez olyan ingatlanárak társulnak bóvli minőségben megcsinált újépítésű házakkal és szocreál panelekkel amelyekkel Ausztriában, Németországban és Franciaországban találkozol.
2009-óta élek külföldön de nem szándékozom visszaköltözni hosszútávra. Nincs jövő.
Vicces egyébként tényleg, hogy az eddig 10 milliós házak pont 10-15 millióval lettek drágábbak, mint korábban a CSOK-nak és babavárónak köszönhetően.
Amúgy egy egyedülálló 20-on évesnek családi segítség nélkül saját házat vagy lakást vásárlást lehetetlen elképzelni. Saját példámból kiindulva 300-at keresek, 100 az albi, 100 a kaja + egyéb jó esetben 100at félre tudok tenni. 10 év és összejön az önerő egy normális családi házra, ha közbe nem jön semmi. :(
Az irreálisan drága ingatlan árakból válság lehet. Attól tartok, hogy a CSOK-osok a Devizahitelesek sorsára kerülnek :(
Senkinek nem ajánlom, hogy hitelt vegyen fel CSOK vagy egyéb formában Magyarországon !
Az Államadósság is magas és a koronavírus miatt is gazdasági válság lehet.
Lokális gazdasági válság jelei:
- évek óta magas és irreális ingatlan árak
- nemzeti valuta gyengülése (forint)
- magas államadósság
- Deviza,CSOK és egyéb bedőlő befektetések
- hibás és hanyag gazdaság politika
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!