A Morgan, Citi stb jellegű cégeknél milyen eséllyel lehet feljebb mászni a VP szintről?
Bankoknal a VP kb. azt jelenti, mint mashol a senior. Jellemzoen 2 szint van folotte, Goldman Sachs-nal pl. Manging Director es Partner, JPMorgan-nel meg pl. Executive Director es Managing Director.
VP lehet pl. egy senior fejleszto is, sot, az is elofordulhat, hogy a senior fejleszto is VP es a folotte levo manager is VP.
De amugy aki ilyen szinten nincs kepben a banki elnevezesekkel es megis valamilyen belso kesztetes miatt ugy erzi, hogy valaszolnia kell, akkor erdemes mondjuk ranezni par kiirt poziciora ezeknel a cegeknel.
Pl.:
Ezek vezetoi poziciok szerinted?
Vagy ha felnezel LinkedIn-re, akkor miert van szerinted, hogy a vilag vezeto bankjainal talalsz tobb ezer huszoneves VP-t? :)
ha én java fejlesztő vagyok, akkor miért kellene ismernem a bankszektori HR zsargont?
nem tök mindegy, hogy miben szereztem a tapasztalatom?
és szerintem szakági zsargonok nélkül is tudok karriertanácsot adni, ha elmondod, hogy pontosan melyik szintről melyikre akarsz eljutni
Mivel ezeknél a bankoknál vannak a VP fölött (is) emberek, akiknek gyakorlatilag a 100%-a VP szintről "mászott felfelé", ezért a kérdésedre a válasz, hogy "gyakorlatilag 100%-os eséllyel".
A "gyakorlatilag 100" meg úgy jön ki, hogy megnézed pl. az álláshirdetések mekkora része VP vagy alatti pozícióra vonatkozik (szinte az összes), és mekkora a fölöttire, és ehhez hozzáteszed azt, hogy (felső)vezetői pozícióba rendkívül ritkán vesznek fel banki tapasztalattal nem rendelkező embert, tehát aki "kívülről" kerül be, az is minden valószínűséggel végigjárta a szamárlétrát valahol máshol.
Uhmm, csak azert kerdezem mert most kaptam egy ilyen ajanlatot, szakmailag erdekes, csak a fizut keveslem picit, de ha lehet kesobb feljebb menni, akkor vegulis oke.
A szamarletrat meg azert nem jartam vegig, mert eddig foleg szabaduszo voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!