Egy felsőfokú végzettség segít könnyebben elhelyezkedni, feljebb lépni egy érettségihez képest akkor is, ha nincs köze az adott munkakörhöz?
Sosem tudhatod, hogy később milyen munkakörben lesz fontos a végzettséged.
A mai világban egyik napról a másikra kell munkakört és /vagy munkahelyet változtatni.
Ha már csak másfél éved van, akkor végezd is el. Addig is nagyon sok
minden történhet, pl. az, hogy a saját szakodban tudsz jól fizetős állásban elhelyezkedni.
Amit eddig belefektettél, ne hagyd elveszni.
Nekem egy félévem lett volna még hátra a tanárképzésből, de tudom, hogy sosem leszek tanár, így otthagytam. DE: nekem az már a második diplomám lett volna (akkoriban még lehetett bölcsész meg tanár diplomát párhuzamosan csinálni). Ilyen esetben szerintem ott lehet hagyni. Persze ha akkor lett volna pénzem rá, befejeztem volna, csak hogy meglegyen.
Viszont a van diplomád és nincs diplomád között sokkal nagyobb a különbség. Fejezd be, legyen meg, aztán majd meglátod, mire lesz jó.
Ha már elkezdted és már nem az elején jársz (1-2 félév) akkor ne hagyd abba, mégha vért is izzadsz fejezd be. Sose tudhatod, hogy mire lesz még jó, lehet egy olyan állásnál is inkább téged választanak a diploma miatt, ahova amúgy nem is kellene felsőfokú végzettség.
Viszont ha most kezdted el és nem érdekel, mégsem akarsz egyetemre járni, akkor csak azért, hogy diplomás lehess, ne szenvedd végig, mert borzalmas lesz.
Ha nincs pénz, nincs munka, nincs befektető akkor lehet neked akármilyen végzettséged.
Itt fognak előbb utóbb nagyon rákúrni azok az országok akik nem termelnek semmit vagy nem eleget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!