Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi motiválja az ilyen embereke...

Mi motiválja az ilyen embereket a továbbiakra?

Figyelt kérdés
Olyanra gondolok, aki tele van pénzzel, és a cége sem fejlődik már különösebben. Például ott van Bill Gates. Szerintem a pénz már nem érdekli régóta, a Microsoft sem fog innentől akkorát fejlődni, illetve úgy tudom, nem igazán avatkozik bele a cég mindennapi dolgaiba már, úgymond nyugdíjazta magát. Szóval őt mi motiválhatja?

2021. szept. 11. 20:31
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Fentebb olvasható.
2021. szept. 11. 21:33
 12/19 anonim ***** válasza:
#9 ilyen alapon, akkor majd megcsalod a feleségedet is?
2021. szept. 11. 22:12
 13/19 A kérdező kommentje:

Ha úgy adódik.

2021. szept. 11. 22:31
 14/19 anonim ***** válasza:
63%

Dehogyisnem erdekli Bill Gates-t a penz: sok reszvenyt vasarolt a Pfizerben, stb.

A pletyka szerint motivacioja az, hogy Nobel Beke-dijat szeretne maganak.

2021. szept. 11. 22:42
 15/19 anonim ***** válasza:
61%
#9 Tehát az élet élvezése az hogy a te kemény munka árán megszerzett pénzedből 50 milliót odadobsz a lusta gyerekednek mert éppen hisztizik?Te egy másik világban élsz de nagyon durván,attól hogy az apád nincs kötelessége évente S osztályokat dobálni neked,lehet ha valamit letennél az asztalra jobban ráhajlana de még Mészáros Lőrinc sem b*ssza el a pénzét így.Ha így tenné akkor már régóta nem lenne gazdag.
2021. szept. 12. 07:28
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Apád életre nevel, nem kinyalja a s*gged. Nagyon jól teszi!

Egyébként szerintem ezek az emberek leginkább nyitott szemmel járnak. Újabb és újabb befektetési lehetőségekre vadásznak, hogy már ne kelljen dolgozniuk a pénzért.

Lehet, hogy egy nagy cég tulajdonosa, vagy többé is, de a vezetést már kiengedte a kezéből. Figyelemmel követi a cég sorsát, beszámolót olvas, esetleg a felsővezetői pozícióknál lehet némi beleszólása a dolgokba és ennyi. Pont elég.

Ő amellett, hogy állandóan figyel, élvezi az életet...

2021. szept. 12. 08:04
 17/19 anonim ***** válasza:
14%
Beteg, hatalommániás emberek. Semmi nem elég nekik, ez hajtja őket.
2021. szept. 12. 11:07
 18/19 anonim ***** válasza:

Azt gondolom, hogy egy bizonyos életkor fölött az a vágyad, hogy bebiztosítsd, hogy a gyerekidnek/unokáidnak ugyanolyan sikeres és boldog élete legyen, mint neked.

Bill Gates pl. el akarta/eljótékonykodta, a saját vagyonának nagyon nagy részét, hogy a gyerekeinek legyen Lehetősége azt érezni, hogy meggazdagodtak saját maguk. A pénzt meg olyan embereknek adja, akik rászorulnak és tudnak fejlődni ennek következtében.

2021. szept. 12. 18:27
 19/19 anonim ***** válasza:

Hát a pénz nem minden. Az 50 millás kocsik is jók, de nem ez a lényeg. Nem tudom, hány éves vagy, illetve azt sem, hogy voltak-e egyáltalán ezelőtt autóid. De azért én is inkább azt tudnám élvezni, amiért megdolgoztam. Saját pénzen megvenném azt, ami kéne. Azt jobban is tudnám értékelni. Hiszen ha mondjuk valami elromolna vele, nekem kéne kijavíttatni. Ami elvenné a kedvem, főleg ha én szúrtam el valamit.

Bill Gates is ahogy mondtad, már megszerezte azt a pénzt, amit lehetett. Szerintem már tök mind1, hogy innentől évi X %-kal többet keres, vagy esetleg kicsi minuszba megy. Nem nagyon érzi meg. Talán inkább az egyszerű dolgokat kéne keresgélnie. Amire nem volt ideje a pénzhajhászás mellett.

2021. szept. 21. 09:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!