Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Állásinterjún megkérdezhetik...

Állásinterjún megkérdezhetik hogy oltott vagyok-e?

Figyelt kérdés
Az Aldihoz megyek állásinterjúra eladó pozícióba. Szerintetek meg fogják kérdezni, hogy be vagyok-e oltva? Mondhatják, hogy nem vesznek fel, mert nem vagyok oltott?

2021. szept. 9. 20:57
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
30%

Csak hogy itt allasinterjurol van szo es nem alkalmazottrol. Amit te belinkeltel az a munkavallalo es munkaltato kozti adatkozlesre vonatkozik, ami csak akkor all fenn ha alkalmazva van mar. Tehat ha mar dolgozok, akkor nem kerdezheti meg es nem kerheti az oltást ha csak a munkakor miatt nem kotelezo. Azonban az interjuztatasra semmilyen mt nem vonatkozik.

Ott az interjuztato azt kerdez amit akar, akar azt is hogy tervez e gyereket a jövőben.. maximum nem vagy koteles valaszolni. Mivel egy allasinterjuban nem vagytok jogviszonyban meg igy az mt sem vonatkozik ra, maximum a jo erkolcs. Ez persze nem azt jelenti hogy bármilyen torvenytelenseget meg lehet tenni egy allasinterju alatt.

2021. szept. 10. 16:11
 12/15 anonim ***** válasza:
30%

Ott az interjuztato azt kerdez amit akar, akar azt is hogy tervez e gyereket a jövőben.. Maximum nem vagy koteles valaszolni. Mivel egy allasinterju alatt nem vagytok még jogviszonyban, igy az mt sem vonatkozik ra, maximum a jo erkolcs. Ez persze nem azt jelenti hogy bármilyen torvenytelenseget meg lehet tenni egy allasinterju alatt azonban ha valami ooyan tortenik azt bizonyitani is kell.

2021. szept. 10. 16:13
 13/15 anonim ***** válasza:
75%
11-12: azért ennél kicsit árnyaltabb a helyzet, mert ha 2 egyforma jelölt van, megkérdezik tőlük, hogy terhesek-e, az 1. azt mondja nem, a 2. azt, hogy "nem válaszolok" és felveszik az 1.-et akkor az EBH elég keményen meg fogja táncoltatni a munkaadót, és ha nem tudják hitelt érdemlően bizonyítani, hogy NEM ez alapján döntöttek. Ettől még ahogy írod kérdezni lehet, csak ennek a kérdésnek adott esetben elég súlyos következményei lehetnek.
2021. szept. 10. 17:10
 14/15 anonim ***** válasza:
76%

Ertem a logikadat, van is benne valami, de egy allitas es egy tagadas allna szemben egymassal. Hogyan bizonyitja a fel nem vett egyén hogy őt azert nem vettek fel mert cigany, zsido, meleg, fekete stb.. Sehogy. Ha nincsen tanú, akkor az EBH a hajara kenheti a vizsgálódást. A munkaltatonak nem kell megindokolnia miert A-t veszi es miert nem B-t. Ezert soha nem is fogja egyik sem kimondani hogy pl romakat nem vesz fel. Majd azt mondja hogy a masik jelolt alkalmasabb volt es kesz.

De a kerdes nem ez. Mint irtam az allasinterju nem jelent jogviszonyt igy semmilyen kötelezettséggel nem jar. Es itt konkretan az oltasrol van szo, nem a borszinrol, vallasrol vagy az en peldamrol hogy tervez e szulni..

A covidra ra lehet kerdezni es lehet az alapjan alkalmazni valakit hogy oltott vagy nem oltott, hiszen mint kifejtettem ez nem negativ diszkriminacio, hanem pont az ellentetje. Negativ diszkriminacio akkor lehetne es vetne fel aggalyokat ha az oltas nem lenne mindenki szamara elerheto es emiatt érné hátrány azt aki nem tudta felvenni.

2021. szept. 10. 18:33
 15/15 anonim ***** válasza:
16%

Élelmiszerrel dolgoznál. Még szép hogy megkérdezik, és meg is kérdezhetik hogy oltott vagy e.

Értelemszerűen oltottat vesznek fel. Nekik sem hiányzik a balhé.

2021. szept. 18. 11:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!