Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyire nehéz a vállalkozói...

Mennyire nehéz a vállalkozói élet?

Figyelt kérdés
24 éves férfi vagyok. Minden álmom az, hogy saját magam főnöke lehessek és hogy soha többet ne kelljen bejárnom dolgozni.Elegem van a kötöttségből, nem nekem való. Fogalmam sincs mibe kezdenék bele,nincs konkrét dolog amire fókuszálok. Választok egy dolgot a sok közül, több minden tetszik amit szívesen csinálnék. Ha kérhetek tanácsot, akkor ti mit ajánlanátok, mennyi a minimális tőke amivel el lehet indulni? Könnyen el lehet bukni az egészet? Abban biztos vagyok hogy rengeteg pénzt, időt és energiát kell belefektetni, de inkább azt csinálom minthogy valakinek a kutyája legyek nyugdíjas koromig. Szerintem sokkaljobban megéri a vállalkozói élet mint ez a rabszolga élet, de hát kevesen tesznek érte. Meséljetek vállalkozók, nektek hogy telnek a napjaitok? Mit tudtok mondani egy olyannak aki egy ilyen életet tervez?
2021. szept. 6. 22:27
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
87%
Látszik hogy egy eszetlen provokatív kérdéssel állunk szemben. Tudod miből? Hogy az alkalmazottakat rabszolgának titulálod.
2021. szept. 6. 22:33
 2/16 A kérdező kommentje:
Ne vegye magára senki sem. Az alkalmazottakat a legöbb helyen nem becsülik eléggé. Magamat is rabszolgának tartom, mindaddig amig valakinek a zsebét töltöm. Sajnos. Persze alkalmazottak mindig kellenek és lesznek is, ne sértődjön be senki, de aki ezt így elfogadja és nem próbál változtatni az életén akkor nincs mit tenni. Ő élete, saját magad alakítod az életed útját
2021. szept. 6. 22:49
 3/16 anonim ***** válasza:
84%
3* annyit kell dolgozni vállalkozóként
2021. szept. 6. 23:12
 4/16 anonim ***** válasza:
94%

"de inkább azt csinálom minthogy valakinek a kutyája legyek nyugdíjas koromig"

De hat vallalkozokent is valakinek a kutyaja vagy, csak nem a munkaltatoe, hanem a megrendeloe.

Vagy hogy erted, valami nagy cegtulajdonos leszel?

2021. szept. 6. 23:26
 5/16 anonim ***** válasza:
79%

Mi az, hogy mennyire nehéz? Mármint mikor? Az elején? Ha már beindult? Beindítani nehéz, mint minden új dolgot, sok kitartás kell hozzá, és baromi sok munka aminek eleinte nem is jön vissza az ára. De minden a munkától függ, plusz attól, hogy új vállalkozást kezdesz-e vagy esetleg családiba szállsz be, sőt attól is, hogy azon a területen amit választasz mennyire telített a piac.

Ha már beindult? Akkor jó, sok jó vállalkozót láttam már, akik eljutottak addig, hogy tudnak válogatni a munkák közül, kialakítottak egy ügyfélkört, kialakult egyfajta bizalom irányukba és elismerés.

Én is most indítom be a sajátom, sok mélyponton vagyok, vagyunk túl, sok "minek csinlom én ezt" érzésen. De aztán jön valami pozitívum, elismerik a munkát, és az előrébb visz.

Ami nagyon fontos: szeresd amit csinálsz.

2021. szept. 6. 23:38
 6/16 anonim ***** válasza:
69%

Mennyi a minimális kezdőtőke:

- egyéni vállalkozás, betéti társaság meghatározott törzstőke nélkül alapítható, nincs megszabva mennyi (nyilván az indulási költségeidet fedezze)

- Kft. 5 millió meghatározott törzstőkével alapítható, részvénytrásaság 20 millióval azt hiszem (minimum értékek ezek)

Mennyit lehet bukni:

- egyéni vállalkozásnál, és BT-beltagként a teljes vagyonoddal felelsz (kültagként csak a bevitt vagyon mértékéig), Kft., részvénytársaságnál a bevitt vagyonod mértékéig. Könnyen el lehet-e bukni: Nyilván csak saját magad habitusától és a dolgaid menedzselésétől függ.

Ami lényeges, hogy vállalkozóként mindenért saját magad felelsz, a tevékenység(ek) ami(ke)t űzöl, minden dolgot, és minden szükséges jogszabályi feltételt magadnak kell biztosítani, utána járni stb., a könyvelő nem fog mindent megcsinálni és produkálni helyetted, meg a te saját tevékenységedhez se kell értenie amúgy.

A mindennapos működés, operatív részét, pénzügyeit is neked kell irányítani majd.

Az ilyenek megtanulására rengetegféle mentorprogram, mini tanfolyam, tanulási lehetőség áll rendelkezésre. pl.: Számpatikus, az én könyvelőm programjai (KATA-tanfolyam, stb.), Könyvelő mentor, Vállalkozás okosan, NYITOK-akadémia vállalkozások pénzügyi tervezése (vagy valami hasonló nevű) programja. Javaslom, hogy első körbe a tudatos menedzseléssel, tervezéssel kapcsolatos dolgokkal légy tisztába, azt ha kigondoltad mit akarsz hogy akarod mihez érrzel kedvet úgy vágj bele csak.

2021. szept. 7. 01:43
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Mivel nem tudod hogy mit csinálnal miért várod el tőlünk hogy mi tudjuk hogy az nehéz e.

Eleve el kell döntened mit csinálsz mikor csinálod és hogyan. Kötöttség nincs ? Mióta ? 8-4ig meloban nincs vállalkozóként néha éjjel is arra kelsz fel hogy mi a feladatod , vagy nem működik és sírsz hogy nem dől a lé

2021. szept. 7. 06:48
 8/16 anonim ***** válasza:

Mibe vállalkozz? Amihez értesz, mert különben halálra van ítélve. Azt is tudnod kell, hogy nem 8-16ig tartó melóról van szó, nincs fizetett szabadság, nem nagyon lehetsz beteg se. Ha nincs bevételed, kiadásaid lehetnek. Ha szolgáltatsz, akkor katásként viszonylag "olcsón" el lehet indulni, aztán vagy megelégszel vele vagy nagyobb babérokra törsz és felfelé váltasz, de a katából kiszállni könnyebb.

Itt nem egy embernek ugrálsz, hanem soknak, a vevőknek/ügyfeleknek és hihetetlen mikor találnak meg olyan dolgokkal, hogy a hajad égnek áll. A tőkén kívül kell rendelkezz tartalékkal és számolni kell azzal is, ha ráfizetéses lesz az üzlet.

Nem lebeszélni akarlak, csak vannak ám árnyoldalai is a dolognak.

2021. szept. 7. 08:25
 9/16 anonim ***** válasza:
Azt ugye tudod, hogy vállalkozóként neked is szükséged lesz majd alkalmazottakra. Ha ilyen véleménnyel vagy az alkalmazottakról, akkor nem leszel sikeres vállalkozó.
2021. szept. 7. 10:48
 10/16 anonim ***** válasza:

Túl sok kérdés és változó ez így egyben, szűkíteni kellene, főleg az alaptőkét, bukásra való esélyt illetően...

Viszont!

Ha már az ihletet is másoktól kell kérdezned, hogy mit csinálj, akkor te nem vagy vállalkozó típus. Hidd el ezt nekem, sokszor láttam már, mert én nagyon korán, 16 évesen (!) elkezdtem már a vállalkozói pályát (nyilván saját EV-t csak később alapítottam 18 évesen, majd Kft-t) és ez nagyon sokaknak adott inspirációt hogy belekezdjenek, de ha nem ez a típus vagy, akkor borítékolt a bukás, számtalanszor végignéztem már.

A vállalkozó típuson már 15 évesen látszik, hogy mi lesz belőle, már akkor azon agyal, hogy mit és hogyan fog csinálni, huszonévesen meg már millió körüli jövedelmet tesz el, ha jól alakította a dolgait.

Ezzel szemben te azt várod, hogy valaki megmondja neked, hogy mit csinálj. Ezzel sincs semmi baj, de ezt úgy hívják, hogy *alkalmazott*, akiket te sietve le-rabszolgáztál a nem kimondottan szimpatikus leírásodban.

Természetesen ezzel nem azt mondom, hogy 24 évesen késő lenne belekezdeni, sőt! A legeslegjobb 30-34 évesen elkezdeni a saját vállalkozást, mert addigra fejlődik ki teljesen az ember szervezőkészsége (executive function), ugyanakkor még nagyon fiatal és előtte az egész élet hogy nagy dolgokat vigyen végre.

Viszont az is igaz, hogy senkiből nem lesz mint derült égből villámcsapás egyik pillanatról a másikra vállalkozó típus. Az már gyerekként is látszik az emberen és pl amikor mondjuk a 10 éves osztálytalálkozódra beesel, mindenki teljesen természetesnek veszi, hogy te bizony vállalkozó/cégtulaj vagy, mert mindenki látta már 10-15 évvel korábban is.

2021. szept. 7. 11:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!