Egyéni vallakozokent Férjjel + kicsi gyerekkel kimenni Ausztriába? Mikre lennénk jogosult? Milyen esélyeink lennének?
Egyelőre csak játszunk a gondolattal, eddig Angliában éltünk, mindketten külföldi cégnek dolgozunk otthonról, tavmunkaban megbízói szerződéssel, illetve KATA-s vállalkozók vagyunk. (Férjem nem magyar állampolgár eredetileg),Többször voltunk Bécsben, néztünk lakásokat is(nem személyesen) es kb ugyanannyiba kerül mint Budapesten. ha kimennénk az elsősorban a jobb körülmények (kórház, óvoda, iskola) lenne. A gyerek 5-6 eves (tehát iskolás kora korul) szeretnénk költözni, ha összejön, de elotte kiváncsi lennék, hogy ilyen körülmények között (ugyanannak a cégnek dolgoznánk, megbízói szerződéssel otthonról, mivel egyikünk munkája sem helyhez kötött). Azonban mivel egyikünknek sem lenne osztrák munkaadója, kiváncsi lennék, hogy így ilyen körülmények között ott lehetőség van-e hasonló keretek között egy KATA-szeru vállalkozást nyitni, ott adózni, stb, illetve valami “családi pótlékot”, esetleg gyerek utan, stb kapnék-e valamit, milyen “jogai” lennének a gyermekünknek stb?
Sajnos egyelőre egyikünk sem beszel németül, elkezdtünk tanulni, de az nem sok, azonban nyilván a sok eves angliai lét utan az angolra anyanyelvunkként tekintünk
Nyelvtudás nélkül sehová ne menjetek!
Amúgy olvasgassátok a Határátkelő blogot (van számos példa), vagy pl. itt is vannak tanácsok..
a második linkem lemaradt..
De van még tucatnyi weboldal, ahol magyarul leírják.
Mivel nem beszéltek németül, nem hozok német linkeket.
Abszolút megértettem, hogy van munkátok, csak magát a vállalkozást kell Ausztriában megalapítani/bejegyeztetni.
EGyrészt az angol nem az anyanyelved, másrészt a hétköznapi életben nem sokra fogsz menni vele...
Köszi szepen! Akkor valóban majd ezalatt a par ev alatt kicsit ra kell feküdni a németre. :) nem sietünk egyelőre!
Egyébként tini korom óta angliaban éltem, nemrég jöttünk magyarorszagra ugyhogy az életem több részében beszéltem szeribtem angolul mint magyarul 😬
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!