Miért nyafognak ennyire állandóan a minimálbér emelése miatt?
"Ezt az elmúlt 20 évben többen megvizsgáltak. Az alapvető konklúzió az, hogy a mininimálbért keresők jobban jártak."
Hol talalhato meg ez a tanulmany? Linkeld legyszives, kivancsi vagyok en is ra.
"Nézze a hasznát. De ne úgy termeljen profitot, hogy 12 órát dolgoztatja törvénytelenül a munkásokat, meg feketén foglalkoztat. Hanem keresse a lehetőséget, növekedjen, innováljon."
A kérdés nem ez volt. Akármennyit is fizet, a munkaszerződést be kell tartani, ez nem bérfüggő.
Egyébként ilyen tanulmányra én is kiváncsi lennék, ahonnan ezeket veszed. De nem valami netes firkálmány legyen Mari nénitől, a postástól!
Jelenleg én úgy tudom, hogy a közgazdaságtan szabályai szerint a béremelés áremelést fog jelenteni, amivel nem nagyon jár jól senki. Csak inflációt okoz.
"a béremelés áremelést fog jelenteni, amivel nem nagyon jár jól senki. Csak inflációt okoz."
Persze, mert az áremelés okozza az inflációt, véletlenül sem fordítva... És akkor még te emlegeted a közgazdaságtan szabályait... :D
De látszik is hogy egyébként ilyen kaliberű emberek pontozgatnak itt állandóan.
Nekem csak egy kérdésem lenne.
Hol van a másik oldal? Miért a minimálbérért dolgoztató, vagy feketén, 12 órában rabszolgamunkát végeztető cégre köpködünk? Miért nem az emberekre, akik elvállalják ezeket a munkákat? Miért csak a cég, vagy csak a kormány a hülye? Az ember maga sosem!? Amíg cégek vannak tele, mert igenis van olyan ember, akinek ez jelenti az egyetlen lehetőséget a bevételi forrására, addig azt gondolom, hogy a kereslet-kínálat megtalálta egymást, ennyi, kár túlragozni.
Majd ha dolgozók tömegesen állnak fel, akkor a tulajdonos/üzemeltető elgondolkozik azon, hogy valamit nem jól csinál. Addig minek a köpködés és az állami beavatkozás?
Azt felejti el mindenki, hogy több pénzt LEHET adni a munkavállalóknak, csak nem muszáj. Amíg nincs bajban egy cég, neki nem feltétlenül érdeke többet adni. Miért nem állnak fel az emberek, vagy ezeknek a cégeknek a szakszervezetei? :)
És azt is elfelejtik sokan, hogyha a minimálbér emelkedik, akkor sok hozzá kötött juttatások is (GYED, álláskeresési járadék, stb.) emelkednek, vagyis valójában sokkal nagyobb társadalmi réteget érint, mint szimplán a minimálbért keresőket. Így nem csak a cégekre, de a nagy közös kalapra is hatással van.
Szerinted...
Sajnos ez az ország, és az itt működő cégek azért tudnak profitábilisek lenni, hogy olcsón dolgoztatnak. Ezt el kellene végre fogadni és nem az államtól várni a segítséget, hanem boldogulni önerőből, hogy többet keress
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!