Mennyire gáz dolog főiskolai végzettséggel építőiparban dolgozni?
Tudom, bután hangzik, de közgazdász oklevelem van, ennek ellenére az építőiparban dolgozom, családi vállalkozásban. Édesapámmal együtt csináljuk a vállalkozást.
No de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy sokan megkérdezik, hogy egy ilyen jó "papírral" miért gürizek, melózok stb? Ilyenkor persze azt mondom, hogy azért mert közgazdászként nem nagyon voltak lehetőségeim (vidéken) és igazából ez a semmilyen társadalmi értéket nem teremtő irodai papírtologató életmód sem tetszett, mivel gyakorlaton 3 hónapot töltöttem egy cégnél irodában.
Én egyébként szeretem csinálni. Valóban néha megerőltető, de anyagilag sokkal jobban elvagyok mint egy bankban például.
Kellene emiatt szégyenkeznem, illetve jogos ez a "lesajnáló" lenézés vagy csak én gondolom túl?
Előre is köszönöm a (remélhetőleg értelmes) válaszokat!
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Ahogy írjàtok sokan vagy utaltok rá, vannak alkalmazottaink, számszerint 6-an vagyunk. Így már valamelyest komoly csapatnak számítunk. Ebből adódóan nem én és nem is édesapám végezzük legtöbbször a szenvedős-kínlódásos munkafolyamatokat. Ennek ellenére nekem például sosem esett nehezemre beállni anyagot keverni, sittet hordani, sepregetni, magyarán segédmunkát végezni, a tényleges szakmunka mellett.
Az pedig megintcsak más tészta, hogy sokszor vagyunk piszkosak, porosak ugye munkáinkból adódóan. Emiatt is írtam ki a kérdést. :)
Ezek az ismerőseid tudják egyébként, hogy minimum dupla annyit keresel,mint ők? Hogy nem kell 1 évre előre megadni a szabadságot, hanem akkor mész, amikor te akarsz? Hogy nem kell egy lehangoló irodában ülnöd napi fix 9 órát, hanem a magad ura vagy?
Én most kezdtem el egy építőipari tanfolyamot 2 OKJ-val, egy folyamatban lévő egyetemmel meg 2 nyelvvel. Az ismerőseim meg csak csodálkoznak, ha elmesélem nekik, hogy hiába ennyi tanulás, ha 1 heti építőiparral megkeresem az irodai 1 havi fizumat... Senki sem néz le, inkább csodálkoznak, hogy milyen 'bátor' vagyok. Hülye lennék sok évi tanulás után negyedannyit keresni, mint más 8 általánossal. Már ott járunk, hogy egy sima segédmunkás többet keres, mint én ennyi iskolával meg tapasztalattal...
Ez igaz. De indítanak még okj-t?? Nem értem, akkor miért volt az a hír hogy vége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!