Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Az ethical hacking és a cyber...

Az ethical hacking és a cyber security az ugyanaz a két dolog?

Figyelt kérdés

Miben tér el a két pálya? Miben térhet el két ilyen végzettségű ember munkája?

Vagy például az ilyen egyetemi képzések mennyire térnek el egymástól?

Mennyi az átfedés?

2019. febr. 9. 10:41
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem ugyan az. Előbbi a rendszerek feltörését, utóbbi a védelmét hivatott ellátni. Persze van sok átfedés.
2019. febr. 9. 10:47
 2/5 anonim ***** válasza:
itthon nem tudom, de Franciaországban van ilyen képzés
2019. febr. 9. 11:36
 3/5 A kérdező kommentje:

A cyber security, az nem egy gyűjtőnév ami magába foglalja az ethical hacking-et?

#2 Igen, külföldi egyetemeken vannak ilyen szakok. De egyet amit láttam, annak Cyber Security a neve, viszont az egyik fő tárgy az az ethical hacking.

2019. febr. 9. 12:50
 4/5 anonim ***** válasza:

Cyber security: Első sorban tűzfalakkal, kommunikáció titkosítással, virtuális hálózattal (VLAN), jogosultsági szabályzattal foglalkozik

Míg egy Etikus Hacker, egy célpont rendszer vagy egy rendszer összességében méri fel a sérülékenységeket, amikre javaslatot tesz az adott cég cyber security munkatársainak.

Lényegében a "Cyber Security" egy védekező, mígy az "Etikus Hacker" egy támadó szerepet tölt be, de persze mindkét félnek nem a károkozás, hanem egy rendszer biztonságossabbá tétele a cél.

2019. febr. 9. 14:21
 5/5 anonim ***** válasza:

#4 vagyok.

Magyar viszonylatban képzés: [link]

2019. febr. 9. 14:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!