Nos szeretnék egy Büfét: Saját ingatlanon feküdne a dolog. Miket kell tudnom hogyan kezdjem el? Végzettség kell e? Alkalmazott barátnőm lenne ő készítené el a terméket.
amit árulnék:gyros,lángos,hamburger.
+vásárolt üdítők.
kávét és teát is árulnák.
Gondolom, legálisan szeretnéd üzemeltetni.
Nem mindegy, milyen vállalkozási formában. De minden tevékenység, végzettséghez kötött. Ezenkívül rengeteg egyéb előírásnak meg kell felelnie a vendéglátó helyiségnek.
Célszerűbb lenne elballagnod az önkormányzathoz és ott mindenre pontos és hivatalos választ kapsz. (Mivel eleve nem úgy működik a dolog, hogy valaki, valahová elképzel egy büfét és akkor ott akár lehet is.)
Nébih, meg haccp tanácsadóhoz kell neki menni, nem könyvelőhöz meg önkormányzathoz. Amíg nincs külön engedélye a Nébihtől, önkormányzat ki sem ad működésit. A Nébih határozza meg mit kér a külön engedélyhez, első linkben benne van általánosan, de ez megyénként és helyi ellenőrönként változó lehet a szigort tekintve.
Hogy az meg annak megfeleljen, előbb egy haccp tanácsadó kellene aki egyáltalán megnézi alkalmas e rá az ingatlan, hogy a most felsorolt termékek beférjenek a kínálatban és hány helyiséget kérnek hozzá elkülöníteni, kiépíteni, stb. amire meg tudják írni a haccp-t meg a kémiai kockázatbecslést alap hangon + az alkalmazott miatt, a további doksikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!