Ha egy munkahelyről kirúgnak az bent marad náluk a rendszerbe?
Biztosan. Olyanról is hallottam, hogy be lehetett jelölni egy olyan megjegyzést is a személyi adatokon, hogy "nem vehető vissza".
Engem elküldtek egy IT cégtől, mert nem mentem bele a közös megegyezéssel való távozásba. Kivárták, amíg megszűnik a projektem, és azzal az indokkal, hogy nem tudnak másikra tenni (mivel mást nem tudtak volna ellenem felhozni), felmondtak. Nyilván nem ez volt a valós ok.
Munkaügyi pert indítottam, ahol perenkívüli megállapodással a cég kártérítést fizetett nekem, nyilván tudván, hogy nem nyernének egy bírósági perben.
Azóta eltelt 5 év alatt jónéhányszor pályáztam vissza, de vagy nem kaptam választ vagy azt, hogy nem engem választottak. Írtam az ügyvezetőnek (aki már nem az, aki a távozásomnál volt) és megkérdeztem, van-e valami fekete lista a cégnél, amin rajta vagyok? Passzolta a kérdést a HR-nek (aminek azóta szintén más a vezetője), akik állították, hogy nincs ilyen, és csak az nem megy át a szűrőn, akiket ők szakmailag nem megfelelőnek ítélnek meg. Ott dolgoztam két évig és nem felelek meg. Ez csak duma. Gondolom, nekem is be van jegyezve, hogy nem vehetnek vissza, mert bepereltem a céget, hiába nekem volt igazam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!