Mit tehetek, ha a főnököm nem téríti meg a cégés autó költségét?
Tegnapelőtt defektet kaptam a céges autóval az országúton (munkaügyben utaztam).
Hívom a főnököm, elmagyárázom, hogy mi történt, majd felháborodva azt mondja, hogy ne zavarjam ilyesmivel, van pótkerék és szerszám az autóban és oldjam meg ahogy akarom. Nő vagyok, nem értek az ilyesmihez, ráadásul nem is úgy voltam öltözve.
Nem volt más választásom, mint autómentőket hívni, ami 10zerbe került és saját zsebből fizettem. Másnap viszem a számlát a főnöknek, és ismét felháborodva közli, hogy nem hajlandó megtéríteni, mert a kerékcserét én is meg tudtam volna csinálni.
Egyetértek az utolsó válaszolóval.
Egyébként "illenék" tudni kereket cserélni annak, akinek jogosítványa van -> a saját gépjárművén. Én úgy tudom, hogy ma már a jogsi megszerzéséhez gyakorlatban is oktatják ezt a folyamatot (nőknek is).
Viszont ha a jármű céges és nincs benne a munkaköri leírásomban, mert nem sofőrként/karbantartóként foglalkoztat a cég, akkor úgy gondolom, hogy nem vagyok rá köteles. "Jófejségből" természetesen megtehetem, de nem kötelező rám nézve.
Jó sóher cégnél dolgozhatsz, ha 10 ezer forint manapság egy vállalkozást ilyen szituban földhözvág.
Jajj istenem... Azért ez nem agysebészet. Főleg nőként. Út széle, vészvillogó, tanácstalan arc és 2 percenként megáll valaki megkérdezni, hogy tud-e segíteni. Pótkerék, elbicegsz a szervízig, amit a főnököd mond és ennyi. Ha meg akarod úszni...
Ha nem, akkor neki is állhatsz, 3 perc alatt kilogikázod. Akkor is 2 percenként meg fog állni valaki, hogy segítsen-e.
Ha végképp nem történik semmi, akkor én otthagynám a p*csába, elstoppolnék valami forgalmas helyig, felszállnék egy buszra és ott rohadjon meg az autó.
Valószínű ezt nálunk tudják, mert a telephelyünk 100 km-s körzetében bármikor indulnak menteni munkaidőben. De volt olyan, hogy Horvátországból kellett autót hazahozatni, abban is segített a cég (persze a magánhasználat miatt a munkavállaló költségére).
Ez amolyan oda-vissza bizalomként kéne hogy működjön. Én adok, ha nagy a gáz, akkor kapok. Egy defekt miatt telefonálnék ugyan, de megpróbálnám megoldani.l, nem várom el, hogy azonnal induljon a felmentő sereg. Nem várhatom, hogy minden sz*rt oldjon meg helyettem a cég bárhol is vagyok és ő sem várhatja, hogy én minden sz*rt megoldjak az ő autójukon. Azt a 10-est benyelném. A defektet javíttassák meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!