Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit tehetek, ha a főnököm nem...

Mit tehetek, ha a főnököm nem téríti meg a cégés autó költségét?

Figyelt kérdés

Tegnapelőtt defektet kaptam a céges autóval az országúton (munkaügyben utaztam).

Hívom a főnököm, elmagyárázom, hogy mi történt, majd felháborodva azt mondja, hogy ne zavarjam ilyesmivel, van pótkerék és szerszám az autóban és oldjam meg ahogy akarom. Nő vagyok, nem értek az ilyesmihez, ráadásul nem is úgy voltam öltözve.

Nem volt más választásom, mint autómentőket hívni, ami 10zerbe került és saját zsebből fizettem. Másnap viszem a számlát a főnöknek, és ismét felháborodva közli, hogy nem hajlandó megtéríteni, mert a kerékcserét én is meg tudtam volna csinálni.

2021. aug. 19. 16:44
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
58%
Azonnal ihatályú felmondás erre hivatkozva.
2021. aug. 19. 16:51
 2/14 anonim ***** válasza:
75%
Mi mást, mint amit az első írt? Vagy elfogadod, hogy ez egy szar munkahely és húzod a szádat, panaszkodsz miatta, de nem csinálsz végül semmit. Vagy pedig fogod magad és lelépsz. Ez a két választás van, nem értem milyen más egyebet vársz még.
2021. aug. 19. 17:06
 3/14 anonim ***** válasza:
46%
Azért, ha van céges kocsid, nem lehet olyan sz@r a fizud. Gondolom magáncélra is használhatod a kocsit, ha így van, akkor én szerintem elengedném a dolgot. És tanuld meg lecserélni a kereket, mondjuk ez olyan alap dolog szerintem, ha már autóba ül az ember.
2021. aug. 19. 17:50
 4/14 anonim ***** válasza:
69%
Gondolom van legalább B kategóriás jogsid, és ha munkakörödhoz tartozik a vezetés céges autóval, akkor teljes joggal elvárható minden alkalmazottól, hogy alkalomadtán egy kerékcserét képes legyen megoldani egyedül... akkoris ha nő vagy.
2021. aug. 19. 17:53
 5/14 anonim ***** válasza:
48%

"Gondolom van legalább B kategóriás jogsid, és ha munkakörödhoz tartozik a vezetés céges autóval, akkor teljes joggal elvárható minden alkalmazottól, hogy alkalomadtán egy kerékcserét képes legyen megoldani egyedül... akkoris ha nő vagy."

Hát leírta, ő a nő és nem is ért hozzá, na meg a kiskosztüm. Tipikus amúgy, valami nem jön össze, és még neki áll feljebb, csak ráb@szott, mert nem otthon volt. :D

2021. aug. 19. 17:58
 6/14 anonim ***** válasza:
36%
Miért kellene egy nőnek tudnia kereket cserélni?
2021. aug. 19. 18:37
 7/14 anonim ***** válasza:
70%

Nem kell tudnia, de ha nem tud akkor azzal jár, hogy fizet érte, hogy valali lecseréli. Ezesetben pont ez történt.

Képzeld magad a főnök helyébe: Fizetsz egy férfi alkalmazottnak, aki elvégzi ugyanazt a munkát mint egy nő, azonkívül kereket is cserél.

Egy nőnek is ugyanannyit fizetsz, mint a fent említett férfinak, de azonkívül egy másik szakamebert is kell fizetned aki elvégzi a nő helyett a kerékcserét.

Ha HR-es lennél, te melyiket alkalmaznád?

2021. aug. 19. 19:07
 8/14 anonim ***** válasza:
35%
6. Ezt most komolyan kérdezed, vagy csak trollkodás? Mi köze annak bármihez, hogy ő nő? Egyenlőség van, nem?
2021. aug. 19. 20:02
 9/14 anonim ***** válasza:
85%

8

szerintem rosszu értelmezed:

Mert mivel pasi jobbanm bírja az strapát,és jobban megtudja fogni a fizikai munka végét,meg elmellet ügyesen végzi az munkájját,akkor nyilván az fogja meg.

De egy nyenge nő max irodában jó,mert mivel társadalmilag nem úgy képzelünk egy nőt hogy bírjon bármilyen fizikai munkát,vagy esetleg tudjon autót szerelni,mert az pasis.

Mert egy pasira több egyinége van,pl:

Több funkiós,ahogy írtam,fizikai munka+strapa+szellemi képesség

Vagy sima:fizikai munka+strapa

Vagy jobb:Szellemi munkás

Elvégre milyen női szakmákj vannak,és mit végzenek nagyobb választékban?

Irodai,műkörmös,szalonos,fodrász,informatikai(bár ez inkább fiús,de azért jobban érezhető hogy többen lesznek csajok benne)

2021. aug. 19. 20:36
 10/14 anonim ***** válasza:
62%

Teljesen mindegy, hogy nő vagy férfi. Kereket cserélni nem tartozik a munkaköréhez - férfiként sem tartozna, teljesen logikus autómentőt hívni.

Jó hogy nem azt mondjátok, hogyha összetöri az autót akkor javítsa is meg. :)

2021. aug. 19. 21:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!