Megszokott, teljesen általános jelenség multicégnél felvételikor az ilyesmi, vagy csak nekem kellemetlen ez az egész, és túlreagálom? Többi lent?
Túlreagálod.
Ezek most hangzatos, felkapott témák. Vagy a cég tényleg elkötelezett ezeken a területeken és olyan munkavállalókat keres, akik osztják a nézeteiket. Vagy szimplán a HR-es kislánynak ennyire futotta agyból.
Én nem csinálnék belőle gondot.
Kérdező,
Hasonló helyzetben vagyunk, nekem is távol-keleti párom van, és folyékonyan beszélem a nyelvüket, szintén multiknál dolgozom, szakirányú diplomával, angollal. Ettől függetlenül be kell valljam, én sajnos elég rasszista vagyok bizonyos kultúrák, és emiatt az azt alkotó embertípusok felé, szóval ezek a képzések "rámférnek".
Nyelni kell egyet, a világ ilyen, azt kell ugatnod ahonnan a pénzt kapod, gondolom te sem csak 500 bruttóért robotolsz, hanem jóval többért, szóval élvezd hogy jól élsz, és max majd 2-3 hideg sör mellett panaszkodj erről a gyerekkori haverjaidnak, lehetőleg úgy hogy a telefonod másik szobában van, és a olyan barátoknak, akik más iparban vannak. Kollégáknak semmiképp.
Szar hogy ez van, de az még szarbab volt, amikor a származásuk miatt fizikailag bántottak embereket, a lónak ezen oldala sokkal kellemesebb szerintem.
Azt aláírom hogy engem is baromira idegesít a tultolt diversity a munkahelyemen. No nem azért mert nem értenék egyet az állításaival, hanem mert üres lózungok és nagyon fárasztó minden évben megcsinalni a több órás tréninget.
De az hogy fogadd el a másikat, ne sérts meg másokat csupán a származásuk miatt, az nehogy már a politikai beállítottság kérdése legyen, ezeknek alapvetőnek kene lennie mindenkinél. Más kérdés az, hogy engem az sért igazán, hogy úgy kezelnek mint az óvodást és interaktív videókat kell néznem arról, hogy vajon mondhatom-e az indiai kollégámnak azt, hogy curry szaguk van.
Legutoljára egy belsős meetingen sunyinak hívtam egy kínai beszállítót, aztán felhívott utána a főnököm hogy engem nem rasszistának ismert meg. Wtf? Mondtam neki hogy ha egyből osszekapcsolta a sunyisagot az egész kínai néppel akkor igazából o a rasszista és nem én.
A globális felmelegedés meg pláne nem politikai kérdés hanem tény, de baromira semmi köze a munkádhoz és nehogy már azért ne vegyenek fel mert nem gyujtod szelektíven a szemetet.
De ezek mint mondtad eléggé magától értetődő kérdések, mindenki tudja hogy milyen válaszokat várnak el, végig kell pörgetni és kész.
A rasszista vagy szöveg bárkire elsüthető, rám is sok esetben mondták már pl:
-heteróként nem voltam hajlandó az üzemújságban a képemmel szerepelni, mint meleg alkalmazott (pedig úgy kaphattak volna rám bértámogatást és biztos lenne az állásom) = kaptam is kapásból, hogy biztos RASSZISTA
-nem voltam hajlandó a trani munkatárssal táncolni céges bulin (pedig félek tőle mint állat, nagyon kigyúrt egy pali, 1 ütéssel meg tudna bárkit ölni), mellesleg senkivel sem táncoltam = TRANSZFÓB
-van-e fekete barátom??? nincsen, eddig nigériai négert láttam életemben, de nem értem a nyelvüket = RASSSZISTA
-randiztam-e már romával, vele randiznék-e ( kb. 150-190kg-os szépség), mivel nem így megint jön a RASSZISTA duma
-adjak pénzt cigány kéregetőknek, köszi kihagyom = RASSZISTA
-próbáltam-e már igazi nővel(TRANI), néger nővel( még életemben nem láttam 1-et sem), palival, stb. Mivel mindre NEM a válasz = RASSZISTA, HOMOFÓB, TRANSZFÓB
-egyetértesz-e azzal, hogy minden fehér férfi alapjában véve gonosz? Nem! = RASSZISTA, WHITE SUPREMACY
-egyetértesz-e azzal, hogy minden fehér nőnek kötelessége más borszínűnek gyereket szülnie? Nem! = RASSZISTA, WHITE SUPREMACY
-egyetértesz-e azzal, hogy fehérek egymással is szaporodnak? Igen! = RASSZISTA, WHITE SUPREMACY
Én is mindig megbukom ezeken a kérdéseken, sőt a felsorolt példák szerint az életben is, ez van ezt kell szeretni!
Én is multinál dolgozom. Állásinterjún nem kérdeztek ilyen hülyeségeket, szerencsémre, mert nagyon szeretem a helyet, viszont én sem tudok a mai trendi baromságokra engedelmesen bólogatni. Itt is fontos a "diverzitás", meg a nők zaklatás elleni védelme (volt is ilyen kötelező oktatás, ahol elmondták nekünk csúnya ostoba férfiaknak, hogy mi számít zaklatásnak), azért békén van hagyva az ember, kollégákkal jókat röhögünk mindig az ilyen érzékenyítő sz*rokon.
Elég beteges ez kérdező, amit leírtál. Ha a nemi irányultságom hétpecsétes tabu, akkor mi a tököm közük van hozzá, hogy hogyan vélekedek politikailag vagy nem politikailag úgy kb. bármiről? Nem hiszem különben, hogy ne lenne arra vonatkozólag valami szabály, hogy bármit, aminek a munkámhoz nincs köze számon kérjenek rajtam, pláne az alapján felvteliztessenek vagy rúgjanak ki adott esetben. Én ha ilyet tapasztalnék, azonnal munkaügyi bíróság.
Szánalmas ez a meleg meg transzsimogató trend, hogy minden kisebbségi elmebetegnek puncsolni kell és ha nem teszed, nem rúghatsz labdába. Ezért utálják őket annyian és őszintén remélem, még többet felébrednek idővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!