Pályakezdő közgazdászként mi a jobb karrier szempontjából? Egy jobb nevű ssc, vagy big4 tanácsadás?
Big4, de könyvvizsgálat. Tapasztalatból mondom. 6 év alatt fizut 3szoroztam.
Ebből 4 év volt big4, 2 év már máshol.
Az SSC az közgazdász irodista.
(Kivétel ha SSC egységbe, épületbe telepít az anyavállalat valódi szakmai pozíciókat is, de akkor az már nem SSC-s állás. Tudom, kicsit nehéz kívülről tisztán látni emiatt.)
SSC az nem karrier, még ha nem rossz fizetést ad, akkor sem és akkor sem ha maga a cég neve például jól hangzik. Pl. Citibank.
Valódi vállalati területre, szakmai állásba kell bekerülni, már első helyre is, mert ha SSC-ben kezdesz, rövid idő után beragadsz.
Onnan nem nagyon kerülsz már át kockázati területre, stb...
Ez nem SSC ellenesség volt, hanem tények.
De ha figyelmesen elolvastad volna amit írtam akkor látnád, hogy erre itt a válasz:
"Kivétel ha SSC egységbe, épületbe telepít az anyavállalat valódi szakmai pozíciókat is, de akkor az már nem SSC-s állás"
Ezek, még ha egy épületben is vannak vagy ugyanazon Magyarországon bejegyzett cég keretein belül történik, ezek akkor sem SSC-s állások, hanem vállalati szakmai állások.
Vannak ilyenre is példák, hogy cégbe szervezve van jelen Magyarországon.
De akkor az nem SSC jellegű állások.
Elolvastam figyelmesen, de szerintem az SSC definíciónk nem egyezik meg. A partner akit kiszolgálunk teljesen kiszervezte a indirekt beszerzési folyamatait, így mi szolgáljuk ki az összes üzletágàt, majd 30 országban, de ezen felül még vannak corporate partnerek. Semmi közünk a corporate oldalhoz, holnap, lehetséges, hogy egy másik shared service center fogja elvégezni a munkát, ha a corporate oldal nem elégedett.
Ha ez nem SSC jellegű folyamat, akkor nem tudom micsoda szàmít annak?
A big4 tényleg jobb pályakezdésnek mert megtanít dolgozni, cserébe kevesebbet fizet mint egy Ssc és dolgozhatsz napi 12-14 órákat…
Neked kell eldönteni hogy melyiket választod de én így utólag az SSC-t választanám mert fiatalon érdemesebb kicsit ,,élni’’ aztán ráersz karriert építeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!