Érdemes elkezdeni a pénzügyi tanácsadást?
Nekem a pénzügyi tanácsadás szakmával lenne kérdésem, mint mellékállás. Jelenleg egyetemista vagyok és a minap megkeresett egy tanácsadó cég vezetője, hogy terjeszkedni szeretne és ha szeretném munkát tudna ajánlani egy rövidebb képzés után. Közgazdaság egyetemen vagyok, tehát lényegében ezt tanulom és ezért gondolkodtam el azon ,hogy esetleg ez nem csak egy kisebb pénz keresési lehetőség lenne, hanem fejleszthetném is magam egyetem mellett. Mennyire megbizható az ilyen ajánlás és érdemes e bele kezdeni?
Előre is köszönöm a választ!
Alkalmazottként, fix fizetéssel, képzettséggel igen.
Ha semmi közöd hozzá, de vállalkozónak kell lenned és a hírhedt 3 betűs tanácsadó cég az, akkor szerintem hagyd :D
ELemző…. sírok... egyetemistaként hostess munkára jelentkeztem, ugyan ilyen "igényfelmérést" kellett volna csinálni. Pontosabban kérdőívezni kellett volna, ami úgy van összeállítva, hogy a delikvensnek mindenképp szüksége legyen valamilyen pénzügyi termékre. Vagyis fel kellett volna hajtani az üzletkötőnek a potenciális ügyfeleket aprópénzért.
Azt mondták, akinek van hozzá affinitása feljebb léphet.
Sima MLM-es cég. Nem tanácsadó leszel, hanem értékesítő. Elmész az adott személyhez rásózol valami számára nem túl jó pénzügyi terméket, amiből te jutalékot kapsz, majd elkéred az ismerősei telefonszámát, hogy őket is rávedd a fantasztikus ajánlatra. Ez lesz a melód. Annak idején engem is megkeresett egy akkori csoporttársam, akit bepaliztak. Szerencsére nem fogadtam el.
Nálam is járt valaki ilyen céllal. Annyira buta voltam, hogy jött kétszer is, mire rájöttem mi a helyzet és nem mertem nemet mondani. Elkértem a szerződést, mielőtt aláírtam volna. Mondta, hogy ez nem szokás, hanem előtte szokták aláírni. Mondtam, hogy én pedig nem írok alá semmit, amíg el nem olvasom. Volt vagy 50 oldal, de a 4. oldalon már ott volt, hogy sem tőke, sem hozamgarancia nincs. Hát, köszönöm szépen! Rohanok, hogy idetegyem a pénzem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!