Hogy reagálnátok rá, ha nem kapnátok teljes bért, és még a főnöknek állna feljebb hogy milyen anyagi helyzetben van a cég, és egyáltalán örüljek hogy ennyit is kaptam?
Minden előzetes értesítés nélkül kevesebb bér jött, jóval kevesebb. Rákérdeztem, erre kioktattak, hogy nehéz helyzetben van a cég, és örüljek hogy lyuk van a seggemen és ennyit is kaptam, de el is lehet menni.
Még neki áll feljebb mikor nem fizet ki.
Erre mit reagálnátok?
Hihetetlen, hogy mindig vannak olyan fogalmatlan válaszolók, akiknek nem esik le, hogy a munkaügyi troll napi egyenkèrdèseiben semmi nincs ami lètezne, sem a munkahely sem a főnök, kitaláció az egèsz. Erre itt komolyan elkezdenek valaszolni folyton 😅
Ámbár erős a gyanúm, hogy a válaszok egy rèszèt is a troll csinálja más acc-okról.
Nyilván mérlegelni kellene, hogy mik a további kilátások. Mondjuk munkavállalóként nekem ettől megrendülne a bizalmam a cég iránt, nem biztos, hogy szeretnék velük ezek után hosszútávon együttműködni. Ha nehéz helyzetben van a cég, akkor ugyan legyen már annyi töke a vezetőnek, hogy időben megbeszéli a munkavállalókkal és egy tervet is előad mellé. Pl. Nézd xy, most sajnos szarban van a bicikli, pár hónapig kevesebbet tudok adni, mit szólnál, ha lecsökkentenék a munkaidődet? Vagy fél éven belül kifizetjük az elmaradást, mert átmeneti nehézségek akadtak vagy hasonló. De ez a flegma vagyok, nem szólok, csak baśżok rendesen fizetni, ez ma már nem járja. Nem afrikában vagyunk egy cipőüzemben, ahol örüljön a paraszt, hogy napi egy dollárért 20 órát robotolhat.
A jelen helyzetben leülnék a főnökkel és megkérdezném, mi a terve. Aztán ha faśżjankóskodik, akkor otthagynám a getzchybe és befenyegetném munkaügyi bírósággal. De mondom, a munkaviszony kétoldalú és mellérendelt jogviszony. Én eladom a tudásomat, időmet és ezt a másik megveszi tőlem. Ha nem akar érte pénzt adni és nincs is stratégiája, akkor az ilyen életképtelen cégből menekülni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!