Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit lehet tenni ebben az esetben?

Mit lehet tenni ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Gyógyászati segédeszközzel foglalkozó multi cégnél dolgozok. A munkáltató kötelez a covid elleni vakcinára a rendelet szerint, amely kimondja, hogy minden egészségügyi dolgozó köteles felvenni a vakcinát. Viszont a mi cégünk nem számít egészségügyi szolgáltatónak. Tehát nem kötelezhet erre hivatkozva.

Mit lehet tenni ebben az esetben, ha én nem szeretném felvenni az oltást?

Oltás pártiak kérem hagyják figyelmen kívül a kérdést.

2021. aug. 9. 16:47
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Keresel másik munkát. Jogilag szerintem nem megtámadható, mert megteheti a munkaadó, hogy elkívánja az alkalmazottjaitól az oltást. Tudtommal.
2021. aug. 9. 17:47
 2/14 anonim ***** válasza:
Nem, nem kötelezhet ilyenre a munkáltató (Bár én támogatnám, jöhet a lepontozás).
2021. aug. 9. 17:53
 3/14 anonim ***** válasza:

Ugyebar a munkaltato koteles vedni a munkavallalokat. Szoval ha nem oltatod magad, arra siman kotelezhet hogy sajat koltsegen mutass fel hetente negativ tesztet. Masik dolog, ha a munkaban nem tudja garantalni azt hogy ne erintkezz masokkal akkor az ok erdekukben siman mondhatja azt hogy te nem tudod elvegezni a munkadat ugy hogy ne veszelyeztess masokat.

Szoval az otlast nem kotelezheti, de simán ki tud rugni mondvacsinalt indokkal, vagy olyan indokkal ami mas esetben nem allna meg a helyet. Oszinten meg attol se kell feljen hogy utana munkaugyi per lesz belole mert nagyon nagyon de nagyon valoszinutlen hogy megnyerned a pert ilyen feltetelek mellett

2021. aug. 9. 18:19
 4/14 A kérdező kommentje:

De pont ez az, hogy nem a munkáltató kötelez, hanem a rendelet alapján, amibe mi nem vagyunk benne.

Ezért állok értetlenül a dolog előtt. Mert az én munkáltatóm eddig se kötelezett rá.

2021. aug. 9. 19:57
 5/14 anonim ***** válasza:

??

Magyarul a munkáltató kötelez... Az tökmindegy mi alapján. Megmondod neki ez rátok nem vonatkozik, mert nem vagytok egészségügyi dolgozók, ha nem tetszik neki vigye bíróságra vagy rugjon ki, ennyi. Bár ebből kirugás lesz az fix.

2021. aug. 9. 20:14
 6/14 A kérdező kommentje:
Már beszéltem vele és megpróbálunk rá megoldást találni, mert kirúgni nem akarnak és azt se, hogy felmondjak.
2021. aug. 9. 21:10
 7/14 anonim ***** válasza:
50%
Mennyivel konnyebb lenne beoltatnod magad...
2021. aug. 9. 21:22
 8/14 anonim ***** válasza:
Amúgy az oltottak is fertőzőek és megbetegedhetnek, csak enyhébb lefolyású lesz náluk a betegség, de fertőzőek. Ezért nem értem mire fel ez a felhajtás, aki nem akarja oltatni magát saját felelőségre hagyják békén már őket! Sokan halnak meg az oltástól és olyan mellékhatásuk van, amiről érdekes senki nem beszél, pl. sok nőnek nem jön meg hónapok óta, 1 évig meddők. És ki tudja még mit okoz, amiről semmit nem tudunk, szerintetek miért óckodik közel 4 millió ember? Nem őszinték az orvosok sem, nem mondják, hogy mind vérrögképző és mit tegyél ellene, hogy ne kapjál agyvérzést vagy bármit! Sokuk úgy nyilatkozik bármelyiket beadhatod magdnak miközben mondjuk magas vérnyomásos vagy meg agveséd xar, nekik nem számít, vagy túl éled vagy nem, majd statisztikai adat leszel. Valóban megnyerő így z egész
2021. aug. 10. 15:12
 9/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm kedves 8-as kommentelő, hogy kiállsz mellettem. :)

És vannak sokan, akik így gondolják, jó ezt olvasni ebből a szempontból.

2021. aug. 10. 17:26
 10/14 anonim ***** válasza:
:) Szívesen! Bár igen sokan vagyunk, akik így gondoljuk, nem egy ismerősöm is még vár, hátha lesz fejlettebb, jobb gyógymód erre a dologra
2021. aug. 10. 19:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!