Mit lehet tenni ebben az esetben?
Gyógyászati segédeszközzel foglalkozó multi cégnél dolgozok. A munkáltató kötelez a covid elleni vakcinára a rendelet szerint, amely kimondja, hogy minden egészségügyi dolgozó köteles felvenni a vakcinát. Viszont a mi cégünk nem számít egészségügyi szolgáltatónak. Tehát nem kötelezhet erre hivatkozva.
Mit lehet tenni ebben az esetben, ha én nem szeretném felvenni az oltást?
Oltás pártiak kérem hagyják figyelmen kívül a kérdést.
Ugyebar a munkaltato koteles vedni a munkavallalokat. Szoval ha nem oltatod magad, arra siman kotelezhet hogy sajat koltsegen mutass fel hetente negativ tesztet. Masik dolog, ha a munkaban nem tudja garantalni azt hogy ne erintkezz masokkal akkor az ok erdekukben siman mondhatja azt hogy te nem tudod elvegezni a munkadat ugy hogy ne veszelyeztess masokat.
Szoval az otlast nem kotelezheti, de simán ki tud rugni mondvacsinalt indokkal, vagy olyan indokkal ami mas esetben nem allna meg a helyet. Oszinten meg attol se kell feljen hogy utana munkaugyi per lesz belole mert nagyon nagyon de nagyon valoszinutlen hogy megnyerned a pert ilyen feltetelek mellett
De pont ez az, hogy nem a munkáltató kötelez, hanem a rendelet alapján, amibe mi nem vagyunk benne.
Ezért állok értetlenül a dolog előtt. Mert az én munkáltatóm eddig se kötelezett rá.
??
Magyarul a munkáltató kötelez... Az tökmindegy mi alapján. Megmondod neki ez rátok nem vonatkozik, mert nem vagytok egészségügyi dolgozók, ha nem tetszik neki vigye bíróságra vagy rugjon ki, ennyi. Bár ebből kirugás lesz az fix.
Köszönöm kedves 8-as kommentelő, hogy kiállsz mellettem. :)
És vannak sokan, akik így gondolják, jó ezt olvasni ebből a szempontból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!