Mit tudok tenni ebben az esetben a munkahelyemen? (Helyettesítés)
Egy gyárban dolgozom mérnökként, egy speciális területen.
Ezer ember dolgozik a gyárban, de csak mi 8-an vagyunk ilyen területen.Ebből is három különböző helyen.1. helyen ketten (itt vagyok én is) itt két műszakban dolgozunk, délelőtt és délután.
Na most az a probléma, hogy a kollégám megbetegedett súlyosan és így nekem kell helyettesíteni, viszont az én munkámat is el kell végeznem.Így minden nap heti 6 nap 12 órát kell dolgoznom és szabadságra sem mehetek el amíg a kollégám vissza nem jön.A szabadság nagy probléma, hiszen levelezős vagyok, és nekem csak pár nap kéne amikor vizsgázok.A többi kollégánk a 8 közül nincs betanítva hozzánk, az egész gyárban engem már nem lehet helyettesíteni.Mi erre a helyzetre a megoldás?
'.Így minden nap heti 6 nap 12 órát kell dolgoznom és szabadságra sem mehetek el amíg a kollégám vissza nem jön.'
Torvenytelen, ezt ok is tudjak, te meg egy nyamnyila mamlasz vagy, ha hagyod. Szolsz, hogy ma volt az utolso 12 oras napod, masnaptol 1 muszakot csinalsz es kesz.
"Vagy halaszd el a vizsgáid."
Meg a lónak az eres deresét. Puszira, mi? Menjen mindenki az anyjához pusziért... Kútba is ugorjod bele? B.aszod!
A 6x12 óra az pedig pont olyan dolog, amire a duplázás a megoldás.
Főnök megduplázza a fizetésedet, vagy lóphasz a sejhajába. Van az a pénz, amiért az emberből előtör az altruizmus.
Kollégának jobbulást.
Az, hogy te is megbetegszel. Kitalálsz valami hányós-hasmenős betegséget, azt úgysem lehet ellenőrizni, kiíratod magadat táppénzre, aztán a cégvezetés majd megoldja. Az nem lehet indok, hogy egy mérnök "nincs betanítva" az adott területre. Ha hasonlót csinál ugyanannál a cégnél, akkor hamar beletanul ebbe is, hiszen azért mérnök, mert okos, kreatív és nem csak egy munkafolyamatot ismer (ha mégis, akkor mérnöknek álcázott Excel-droid, az más téma).
Jelenleg a kedves vezetőség nincs ráerőltetve, hogy megoldja a problémát, mert te előadod az igavonó barmot és egy fizetésért két ember munkáját végzed. Ha ezt beszünteted, meg fogják találni a módját, hogy pótolják a beteg kollégádat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!