Manapság aki 300 ezer nettót keres havonta, az szegénynek számít?
Nem feltetlen kamu a gyari munka jo fizetés. Nálunk is heti 6 nap munkával 350 körül keresnek nettoban az emberek.
Gepkezelo meg 450-500. Nalunk annyi a trükk, hogy plusz pénzt adnak ha egy honapban 3 vagy 4 szombatot vallalsz.
Azt nekem senki ne akarja előadni, hogy egy betanított gépkezelő havi 12 túlórával (mert a 180 óra annyi) nettó 500-at megkeres. Akkor sem, ha szombat és éjszaka is van benne.
Ez a mese habbal kategória, hiába bizonygatják páran itt az ellenkezőjét.
A targoncakezelő nem sima betanított munka, kell hozzá jogosítvány, ők jobban keresnek.
Amúgy a magyar lakosság pont emiatt van röghöz kötve a saját lakás miatt. Mucsajröcsögén laksz, de ott nincs munka, de ott a házad. Pesten lenne munka, de oda nem mész, mert nem ott van a saját ingatlanod. Gratula! Külföldön viszonylag kevés embernek van saját ingatlanja, mindenki bérel. Sokkal mobiliabbak is az emberek.
Szerintem ezzel még nem is lenne baj, inkább ott a gond, hogy a fizetés nagyja az albérletre megy el. Ezt sosem értettem, mert ugye kereslet-kínálat. A mi körkényünkön 200.000 ft egy családi ház bérleti díja, ami egy átlag havi fizetés. És mégis nagyon nehéz találni kiadó házat, mert ha van, azonnal lecsapnak rá. Hát akkor legközelebb majd 300.000-at kérnek érte. Hát itt a gond. Lakás is min. 100.000+rezsi, azért egy ember egyedül ezt nehezen fizeti ki, mert utána már csak száraz kenyeret tud enni. Ha nem tudnák ennyiért kiadni, kevesebb lenne az albérleti díj. De kiveszik ennyiért az emberek, aztán utána éheznek. Ez a gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!