Véleményetek szerint milyen fizetéssel számít valaki manapság: -szegénynek -átlagosnak -jómódúnak -gazdagnak?
Szerintem:
rossz fizetés : 120e és alatta
közepes fizetés, amiből már lehet is kezdeni valamit: 150-300e között
Jó fizetés: 300e és felette (nyilván határ a csillagos ég)
-szegénynek 0-40e
-átlagosnak 80-110e
-jómódúnak 150-200e
-gazdagnak 500e+
Nem a fizetestol szamit valaki gazdagnak vagy szegenynek, hanem a vagyontol!
Fizetesekre csak annyit lehet mondani hogy atlag alatti, atlagos, atlag feletti, ennyi.
Ez egy sokrétű dolog.
Aki pl. nettó 78 ezret keres, annak egy nettó 200 fizu már "jómód"
Aki otthon él, és max pár ezret dob a közösbe..annak 140 ezer forint valóban jó kis zsebpénz.
Aki gyereket nevel,számlákat fizet..na annak nettó 150 éppen hogy elég egy szűk életszínvonalra.
Aki mondjuk nettó 8-900 ezret keres, az sem nevezhető gazdagnak. Hanem egy magasabb színvonalon élőnek. Mert itt már nem nézik bevásárláskor az árat, jobb minőséget vásárolnak és van 1-2 hitelük
Gazdagnak semmiképp nem nevezhető az aki 500 körül keres. Az felsőközéposztály. A gazdag az akinek már a jövedelmének a nagyobb része, tehát 50%+ nem bérből származó jövedelem (Részvény, kötvény, kapcsolt vállalkozásban tulajdonrész stb.).
Egyébként Szegény 47-120
Átlagos 120-160
Valódi középosztály 160-250
Felső középosztály 250+
Gazdag az az amit leírtam, de legalább havi 700-800ezer forintos bevétel.
nezponto kerdese. havi 7-800e szerintem meg messze nem gazdag.
kozeposztaly felso resze.
Gazdag ember az akinek milliardjai vannak.
azert 300nal tobb van, joval tobb.
De ok szamitanak gazdagnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!