Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kérdések a kutyakozmetikáról (? )

Kérdések a kutyakozmetikáról (? )

Figyelt kérdés

Komolyan gondolkozom rajta, hogy kutyakozmetikus legyek, de előtte szeretnék mindent megtudni erről a szakmáról. Lenne néhány kérdésem és szeretném ha olyanok válaszolnának akik értenek hozzá. Szeretném tudni, hogy:

-ezzel a szakmával kb. mennyit lehet keresni havonta.(Tulajdonosként és alkalmazottként)?

-Jó és rossz élmények,tapasztalatok.

-Meg lehet belőle élni főállásként?

-Neveletlen rossz kutyák is szoktak kozmetikushoz járni,azok akik félnek a víztől vagy a nyírógéptől?

-Mi van akkor ha valaki egy vad harapós kutyát visz be?

-Mennyi a munka idő naponta?

-Boldogan járnak dolgozni vagy egy idő után már csak a megélhetés miatt mennek?

-Milyen tanulmányi eredmény kell ahoz, hogy tanfolyamra járhassak?

-kb. mennyibe kerül a tanfolyam?

Én nagyon szeretem a kutyákat és szeretek is velük foglalkozni, nem csak a pénz miatt csinálnám, és szeretnék olyan munkát amit örömmel végeznék el. Főleg igazi kutyakozmetikusok válaszát várom, de írhatnak azok is akik rendszeresen viszik a kutyájukat, hogy mit gondolnak erről a szakmáról. Azt hallottam, hogy ehez a munkához egészségesnek is kell lenni és én szerencsére az vagyok, csak szeretném jól megismerni ezt a szakmát mielőtt döntenék.

16/L

2010. aug. 28. 19:47
 1/4 anonim válasza:
Édes anyém kutyakozmetikus, ő anno nagyon nagyon sokat járt kiállitásokra, továbbképzésekre, tanfolyamokra hogy ellese a szakmát, azóta itt ő a legjobb kozmetikus, oklevelesen is. De iszonyatosan fárasztó munka, ő már 20éve csinálja de egy idő után nagyon terhelő az ember számára mivel ha egy nagyobb kutyáról van szo van hogy 3-4 óra is beletelik és nem könnyü végigállni alapbol 3-í4 orát foleg ha a kutya neveletlen is. Egyébként régebben mikormég birta 1 nap 4 kutyát tudott megnyirni és 5 e ftot kért el érte. ma már csak max 1et nyir, de neki nem is ez a főllása inkább csak hobbi. mindenféle kutyát visznek kozmeitkushoz jot is rosszat is neveletlen , veletet. megkell udni tanulni bánni velük, türelmesnek kell lenni és nem szabad vadnak lenni velük. ez elég nehéz olykor. nagyon fáraszto munka egyébként. ha birod a megeröltető munkát akkor lehet főállásban is végezni és meglehet belőle élni. tanfolyamrol sajnos nem tudok mit mondani, de ugytudom hogy pesten és nyiregyen vannak.
2010. aug. 28. 19:59
 2/4 anonim válasza:
* édesanyám
2010. aug. 28. 19:59
 3/4 anonim válasza:
jaa és 1 kutyáért kért 5-t nem 4ért:)
2010. aug. 28. 20:00
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hasznos választ, az állóképességemet még fejleszteni fogom :)

Továbbra is várom a hasznos válaszokat.

2010. aug. 28. 21:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!