Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Állásinterjú: miféle kérdések...

Állásinterjú: miféle kérdések ezek?

Figyelt kérdés

Mivel foglalkozik az apám (aki 18 éve meghalt), anyám, férjem, testvérem? Miféle kérdés ez? Mire lehet ebből egyáltalán következtetni? Van-e gyerekem és mekkora? - van joguk ezt megkérdezni?

Kíméljetek meg lszi az olyan válaszoktól, hogy a munkáltatónak mindenhez van joga és örüljek, hogy luk van a popsimon; egyrészt ez nem igaz, mésrészt nem azért írok ide, hogy segítsetek sajnálni magamat, hanem hogy információhoz jussak. Köszi.

2011. aug. 10. 12:57
 1/8 anonim ***** válasza:
sztem semmi közük hozzá
2011. aug. 10. 13:03
 2/8 anonim ***** válasza:

Következtetni munkakörtől függően sok mindenre lehet.

Joguk nincs megkérdezni, főként pl. hogy van-e gyereked. Pont amiatt, hogy (hivatalosan) egy családos, kisgyerekes nőnek is legyen esélye munkát találni.

2011. aug. 10. 13:05
 3/8 A kérdező kommentje:
oké, a munkakör mondjuk értékesítési asszisztens. akkor mire lehet következtetni rég elhunyt édesapám foglalkozásából?
2011. aug. 10. 13:09
 4/8 anonim válasza:
Hát, ha nem nemzetvédelmisnek jelentkeztél, akkor ezek nagyon idióta kérdések. Persze sarokba vagy szorítva, mert ha megtagadod a válaszadást, akkor meg lőttek a munkának.
2011. aug. 10. 13:13
 5/8 A kérdező kommentje:

csak arra tudtam gondolni, hogy a kérdések célja maga a megdöbbentés, ezzel is fokozandó a stresszhelyzetet. de hátha mégis volt valami értelme, mittudomén. voltam már pár állásinterjún életemben, de apám még egyik céget se érdekelte.

jó a gyerek-kérdésnek nyilván egyértelmű a célja, csak ebben meg az döbbent meg, tényleg nem félnek, hogy a mobilommal rögzítem a beszélgetést és elmegyek utána a bíróságra? komolyan kezdem fontolgatni ezt a lehetőséget egy ideje.

2011. aug. 10. 13:17
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, HA feltételeznénk, hogy egy jó HR-es ült veled szemben.

(A sztori alapján már eleve kizárható, nomeg magyarországon alapban nem divat jó hr-esnek lenni (elnézést a kivételtől))

Szóval HA feltételezzük..., akkor azoknak azért kell érteniük a pszichológiához, stb, tehát nem feltétlenül azért kérdeznek mert tudni akarnak valamit, hanem mert kiváncsiak hogy válaszolsz, válaszolsz-e egyáltalán, stb-stb.

És ebből lehet következtetni arra, milyen munkaerő vagy.

De egyrészt ez csak néhány profi vállalatnál és főként külföldön szokás, hogy így "mélyére" ásnak az embernek.

Másrészt egy profi nem tesz fel olyan kérdést (ugye a gyerekkérdés) amiért felis jelentheted.

Szóval a hoszú válaszom, röviden összefoglalva: Halványlila gőzöm sincs mit akartak :D

2011. aug. 10. 13:34
 7/8 A kérdező kommentje:

:) köszi ez ari volt :)

nem hr-es volt a kérdező, hanem a "főnök"

különben az egyik válaszra reagálva, én is arra gondoltam, talán pont azt akarják tudni, vagyok-e olyan fasza gyerek, hogy igenis visszakérdezek, mi célt szolgálnak ezek a kérdések....

2011. aug. 10. 13:40
 8/8 anonim ***** válasza:

Valószínűleg valami közös pontot keresett amiről el tud veled beszélgetni. Megismerés céllal, esetleg a vélemények, családi háttér. Egy kis cégnél fontos lehet, tehát még egyszer: nem az számít amit hanem ahogyan válaszoltál.

Simán mondhatsz amit akarsz, de ha bevágod a durcát, stresszelsz előttük az negatív. Esetleg nagy cég esetén (nem ebben a munkakörben) ez lehet provokatív, hogy mennyire vagy ismert a jog területén, mennyire állsz ki magadért/másokért.

Szakmai megalapozottsága nulla.

2011. aug. 10. 16:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!