Munkahelyi kérdések. Mit lehet tenni?
Ezt vagy megbeszéled a munkáltatóddal, vagy ha elkezdesz munkaügyi bírósághoz fordulni, akkor jó eséllyel kirúgnak majd...
Persze, van rengeteg jogszabály, meg előírás, amit be kellene tartania a munkáltatónak, de kiskapu is. És sajnos amíg túlkínálat van a munkaerő piacon, addig könnyen mondja a munkáltató, hogy ez van, ha nem tetszik el lehet menni, van másik 10 ember a helyedre...
Én előző munkahelyemről többek közt ilyenek miatt jöttem el, hogy az akkori főnököm szerint a szabadságpénz "nem jár", és a bent maradt napokat ki sem fizette.
Az más kérdés, hogy ahol most vagyok ott sem fizetik, sőt még a fizetéseket sem adták oda soha pontosan, mindig szólni kellett hogy nem stimmel, és akkor nagy nehezen kiegészítették.
Ezért készülök most külföldre dolgozni, mert ez a kapitál-feudalizmus ami ebben az országban megy, nyugaton az ilyen cégeket rommá büntetnék, és az elmaradt pénzek többszörösét kéne fizetniük.
Ausztriában a barátaim főnökét bilincsben vitték el, mert nem voltak bejelentve az alkalmazottak.
Te tudod, hogy vagy-e olyan helyzetben a munkahelyeden, hogy megteheted, hogy a 8 óra leteltével egyszerűen felállsz és hazamész, vagy semmi perc alatt az utcán találnád magad.
Ezt leszámítva egyetlen lehetőséged van: képezni magad, hogy jobb feltételekkel találhass munkát. Sajnos ma Magyarországon minél könnyebben pótolható vagy, annál inkább kihasználnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!