Sok munka-kevés munkaidő, vagy nulla munka-sok munkaidő? Melyiket választanád ugyanannyi fizetésért?
Olyan munkahelyem van, ahol 2 féle munkakör található: az egyik elég közepesen nehéz fizikai, de csak napi 5 órát kell dolgozni. A másik munkakörben kb. semmi munka nincs, csak egy gombot kell felügyelni, hogy minden oké-e vele. Ezzel a gombbal kb. évente egyszer van gond, akkor sem sok. Így ez a munkakör kb. nulla feladat, egész nap lehet netezni, tv-zni. Ez azonban 12 órás minden nap.
A két munkakörért egyforma fizu jár. Te melyiket választanád?
Elso.
Inkabb megtolom, ha mondjuk 4-6 oras lenne, mint hogy 8 oran at unatkozzak es tobb idom van munka utan.
Ha úgy vesszük a 12 órás semmitevő munka mellett is van ideje az embernek tanulni, művelődni, adott esetben maszekolni, ha az ember pl. számítógép előtt végezhető mellékállással rendelkezik. De tény, hogy jóval kevesebb idő jut a családra, illetve egyéb, munkahelyen kívül tevékenységre.
Az 5 órás fizikai munka meg amortizálja a testet.
5 órát szerintem ki lehet bírni még ha nehezebb is,én sokkal inkább ezt csinálnám mert gyorsan elmegy a nap és nem a perceket számolod mint a semmittévős 12 órában,az durván idegölő lehet.Ugyanazért a figuért meg nem kérdés.
Azt nem értem hogy hogyan jön ki a heti munkaidő,a sztenderd heti 40 órához a második munkában kb 3,5 napot kell dolgozni de az elsőben 8 napot,ez hogy működik?
igen, a nehéz napi 5 órás munka az heti 5 nap van, a könnyű semittevős 12 órás nap pedig heti 3 nap.
Hétvége egyik esetben sem fix, változó, hétfőtől vasárnapig bármikor beoszthatnak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!