Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A közalkalmazotti bér mindenho...

A közalkalmazotti bér mindenhol ugyanannyi? - Létezik, hogy Budapesten 8 órában nettó 145.000 Ft-ot fizetnek? (Vagy jön még rá valamennyi?)

Figyelt kérdés

Ismerkedek egy lánnyal, közalkalmazott (iskolai ügyintéző), rákerestem a bértáblára a neten, és kb. nettó 145.000 Ft-ot kereshet... egy Borsodi kisfaluban még elmenne, de azért Budapesti viszonylatban ez elég kevés (kb. 100-al többre számítottam).

Létezik, hogy csak ennyit keres, vagy Budapesten valamilyen alapon jön még valamennyi plusz pénz a fizetésére?

2021. aug. 1. 13:34
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

10. Már miért ne működne?

Sok családnál az anya nem is dolgozik, mert otthon van a gyerekekkel max. gyed, gyes az összes "keresete".

Plusz nekem alap, hogyha sokat keresek és a párom keveset akkor én fizetek ezt- azt főleg ha amúgy egy háztartásban vagyunk.

2021. aug. 1. 17:48
 12/22 A kérdező kommentje:

"És kérdező,ezzel te most amúgy lenézed esetleg a lányt? Számít mennyit keres?" - Nem számít mennyit keres (jól keresek, hosszabb távra terveznék, abszolút nem szempont az Ő fizetése).

Másrészt inkább az kiábrándító, hogy beéri ennyivel - a képességei alapján simán megkereshetne 250-et is, és ott talán emberileg is jobban megbecsülhetnék... nem értem, hogy önbizalomhiány van a háttérben, vagy csak a gondolkodásmódja érdektelen, minimalista...

2021. aug. 1. 17:57
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

És mi van ha ezt diktálja neki a hivatástudat?

Mert amúgy az önkormányzati meló az hasznosabb, mint mondjuk az hogy én targoncázok.

Lehet, hogy ezzel 280,000 forintot keresek, azzal meg 180,000 forintot keresnék és én speciel pont azért nem is önkormiban dolgozom (meg fel sem vesznek).

Csak sokszor nem lehet rendesen dolgozni az önkormiban, mert nincs normális gép, stb.

De alapvetően biztos, hogy hasznosabb munka és nagyobb értéket teremt, mint hogy én a Tesco zsebét tömöm és kiszolgálom a fogyasztói társadalom igényeit, vagy legalábbis hozzájárulok ehhez…

Mind ezt azért hogy néhány fejes nagyon sokat keressen.

Az összes multinál szinte ennyi a cél.

2021. aug. 1. 18:35
 14/22 anonim ***** válasza:
85%

Figyelj kérdező, ha neked számít az, hogy a leendő párod mennyit keres, akkor az alapján keress partnert, de ne kérdőjelezd meg azt, hogy ő jelenleg hol van miért és mennyiért, ugyanis ezernyi oka lehet.

Mivel látszólag ez téged zavar, neked kell helyre tenni a dolgokat fejben, viszont az már nem ehhez a kérdéshez tartozik, főleg nem ehhez a kategóriához.

2021. aug. 1. 19:06
 15/22 anonim ***** válasza:
38%

Az intézmények adnak plusz pénzt ilyen-olyan jogcímen. Pl.: Az egyetemeken is közalkalmazottak vannak az irodákban, és hidd el nem ennyit keresnek. Korábban a rendőrségen is közalkalmazottak voltak, és ott is baromi jól tudtak keresni a plusz pénzekkel.

Én csak valami borsodi településen tudom elképzelni,hogy kizárólag a bértábla szerinti bért kapják.

Az önkormányzatokban köztisztviselők vannak, azoknak magasabb a besorolásuk.

2021. aug. 1. 21:47
 16/22 anonim ***** válasza:
25%

Nem akarom leszolni az iskolai ugyimtezoket, de igazabol olyan sokkal nem is erdemelnek tobbet. Bpen se..

Osszessegeben nem kell nagy tapasztalat es tudas egy ilyen allashoz. Excel tudas, gepeles es ennyi. Meg idegennyelv sem szukseges. Semmi erteket nem teremt az ilyen allas. Persze ezt is el kell vegezni valahol, de a közalkalmazotti bertabla nem naluk a legigazsagtalanabb.

2021. aug. 2. 08:00
 17/22 anonim ***** válasza:
23%

Jártam ilyen csajjal ő is ennyit keresett vidéken. Én 3szor ennyit kapok.

Egyszerűen folyamatosan jöttek elő a dolgok hogy szinte 99%ban mindent en fizettem barhova is mentunk. Ő csak panaszkodni tudott de egy pohar kolat nem fizetett sose.

En beleuntam 3 honap alatt. Nem azert dolgozok minden szombaton is, hogy a masik embert tartsam el.

30F

2021. aug. 2. 10:38
 18/22 A kérdező kommentje:

"És mi van ha ezt diktálja neki a hivatástudat?" - Ez most valami vicc? :) A Kezdet kezdete c. film jutott róla az eszembe, amikor a rabszolgák között az önkéntes vidáman tapossa az iszapot :D

"Az egyetemeken is közalkalmazottak vannak az irodákban, és hidd el nem ennyit keresnek" - Mégis milyen jogcímen keresnének többet? Elvégre állami intézményről beszélünk...

2021. aug. 2. 13:52
 19/22 anonim ***** válasza:
Egyéb pótlék például... De van olyan is munkáltatói döntés, és abba olyan összeget írnak amilyet nem szégyelnek.
2021. aug. 2. 13:58
 20/22 A kérdező kommentje:
"munkáltatói döntés, és abba olyan összeget írnak amilyet nem szégyelnek" - Állami fenntartású intézményben nehéz elképzelni. Ha ott bent valaki dönthetne a fizetésekről, akkor minden ismerőse ott dolgozna, és csak úgy szórná ki nekik az állam pénzét...
2021. aug. 3. 11:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!