Ha könyvelőnek jelentkezek, akkor erre az interjú kérdésre melyik válasz lenne a megfelelőbb? (Lent.)
Tehát a kérdés, hogy milye hibát követtem el eddigi munkám, vagy tanulmányaim során, és mit tanultam belőle, hogy ne forduljon elő többet.
1. Fordítást végeztem, és véletlen egy fél oldalt kihagytam és úgy küldtem be, majd észrevettem és javítottam. Tehát figyelmetlen voltam.
2. Az egyik munkavállaló igényelt egy információt, viszont én amikor elküldtem neki emailben, nem a teljes infót küldtem el, hanem hiányosan. Majd mondtam a menedzseremnek, hogy ez történt és elküldtem a többit is.
Tudom, ezek nem túl jó ötletek. De azt tudom, hogy ha könyvelőnek jelentkezek, ott fontos tudatni, hogy mindig ellenőrzöm amit csinálok, így jó olyan hibát kiválasztani, ami nem köthető a követelményhez annyira.....Viszont hiba úgy keletkezik, hogy az ember valamiben figyelmetlen..
A ket pelda ugyanaz, az egyik eleg lenne. A masik peldanak valami mast kellene felhozni.
"ott fontos tudatni, hogy mindig ellenőrzöm amit csinálok"
A pelda pont azt mutatja, hogy nem ellenorizted idoben. Erdemes ugy eloadni, hogy miota ez megtortent, azota mindig ellenorzod kuldes elott, es azota ez nem fordult tobbet elo.
"Viszont hiba úgy keletkezik, hogy az ember valamiben figyelmetlen"
Nem feltetlenul pontatlansagbol eredendo hibakat lehet felhozni. Gondolj arra, hogy az emberek nem tudnak mindent. Amikor valami ujat csinalsz, akkor tudsz amiatt is hibazni, mert nem tudod a teljes folyamatot, nem csak figyelmetlenseg miatt.
Vagy lehet az emberi kapcsolatokkal es kommunikacioval is peldalozni. Lehet egy kolleganak mondtal valamit meggondolatlanul, es ok mashogy ertettek, mint ahogyan te szeretted volna, ezzel ellentetet szulve.
Nem az a lenyeg, hogy "kis hibakat" hozz fel peldanak, hanem az, hogyan tanultal belole. Senki sem tokeletes, mindenki hibazik, de az az ember, aki tanul a hibaibol sokkal ertekesebb, mint aki azt hiszi magarol, hogy o tokeletes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!