Hogyan érhetném el azt, hogy egy munkáltató megértése nagyon rosszul viselem a napi 12 órás munkaidőt valamint a nappalos és éjszakás műszak váltakoztatását azonban dolgozni szeretnék?
Felvidéki vagyok hétfőn kezdem három műszak 12 óra munka egy napra 900eur nettó plusz ebédjegyek, heti két nap szünettel.
Jelentős félelem, nyomás, harag van bennem ez miatt mert tudom nem fogom bírni. Volt régebben egy kétműszakos állásom 8 órás a délutános an az utolsó 3 órát mindig vörös szemekkel és idegesen, irritáltan, fáradtan kellett ledolgoznom de nem csináltam bele problémát mert tudom ki tudom bírni ez csak 3 óra, de ha 12 órázni fogok akkor erre megy majd rá plusz négy óra ez túl sok lesz az elmémnek valamint ez nem csak délutános hanem estis is egyben.
A fő probléma az, hogy nem tehettem mást minthogy elvállalom mert ha nem akkor kitettek volna a munkahivatalból és nekem kellene fizetni a betegbiztosítót amit nem tudtam volna semmiképp. Ez így egy zsarolásos módszer szerintem. A munkahivatalosnak és a munkáltatónak is próbáltam elmagyarázni ezt de nekem ebből csak az jött le, hogy ők emberhez jussanak bármi áron a többi mindegy nekik.
A maximum terhelés amire úgy érzem képes volnák az az hogy délelőttös és délutánosban 8 órában dolgozom éjjelesben pedig csak 4 be, vagy csak fixen éjjelesben 8 órában, max ehhez tudnék alkalmazkodni.
E kérdésem kiírása előtt volt egy másik melyben az jutott eszembe hogy szerezhetnék e valahogy orvosi papírt arról, hogy ne dolgozhassak nagyobb terheléssel mint amit pszichésen maximum elb írok.
Tessék a link:
https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__mentalis-egeszseg__..
Kérlek segítsetek tanácsaitokkal köszönöm.
Adószámot tudsz kérni magadnak, pofon egyszerű. Ha bemész a NAV-hoz segítenek, de levélben is lehet a T34-es nyomtatványon, igazolvány másolatot kell mellékelni.
TAJ számot magadnak szerintem nem tudsz intézni, vagy talán ha legalább egy éve itt élsz, esetleg ha állampolgár vagy, ezt nem tudom. Amúgy csak a munkáltató tud kérni.
9 vagyok. Látom nem sikerült értelmezni, amit írtam, csak megy a nyafi tovább.
Arról beszélek, hogy ha te nem bírod a 12ezést, és 8ban akarsz dolgozni, akkor abban a maradék 4 órában mit tudsz csinálni, ha munkára alkalmatlan vagy? Mert ha takarítani pl tudsz, akkor egy gyárban is csavarokat húzogatni, nincs óriási különbség.
Szar lesz? Az. Ezért kellett volna tanulni.
"Arról beszélek, hogy ha te nem bírod a 12ezést, és 8ban akarsz dolgozni, akkor abban a maradék 4 órában mit tudsz csinálni, ha munkára alkalmatlan vagy?"
Akármit tudok csinálni abban a 4 órában ha az a saját akaratomból,vágyaimból származik. Nem lehet 12 órán keresztül azzal foglalkozni ami valójában nem érdekel minket, maximum 8 órán át vagyok képes erre anélkül,hogy jelentős mentális szenvedés kezdene eluralkodni rajtam.
"De ha most már van itteni állásod és ők elintézték, utána már megmarad. Vagy a mostani munkád hol van?"
Nem volt még soha Magyarországon állásom. Előző munkahelyem a lild ben volt aztán egy 6 hónapos munkanélkülis időszak volt és most lett ez a 12órás 3műszakos.
Könnyen eltudnék helyezkedni a kereskedelemben ha tudnék szlovákul de nem tudom megtanulni mert nem érdekel, így nem akar megmaradni bennem a tanultak.
"aztán egy 6 hónapos munkanélkülis időszak volt "
Mondom én, hogy segélyen lóg...(2-es vagyok)
"Könnyen eltudnék helyezkedni a kereskedelemben ha tudnék szlovákul de nem tudom megtanulni mert nem érdekel, így nem akar megmaradni bennem a tanultak."
Na ja, tanulni nem akar, dolgozni nem akar, de legyen jó munkája...
Hát nem, képzeld el, Magyarországon is pont ugyanez a helyzet: ha valaki nem akar dolgozni és nem akar tanulni, akkor itt sem megy semmire, ugyanolyan munkája lesz, mint Neked most.
Kereskedelemben is keményen kell hajtani.
Szedd össze végre magad, hagyd abba a panaszkodást, a nyafogást és TEGYÉL azért, hogy jobb legyen!
Más is elfárad a munkába, más is kevés idővel rendelkezik, de ha FELNŐTT akarsz lenni, és nem egy síró kisgyerek, akkor szedd össze mafad és ne másokon lógj. Mi lesz Veled, ha egy családot kell majd eltartanod? (mert gondolom, fiú vagy)
Nem valószínű hogy lesz saját családom mert még egy barátnőt sem sikerült soha összehoznom pedig már 29 vagyok.
Nem értem mi a baj velem. Én nem kérek álommunkahelyet csak annyit hogy úgy érezhessem emberként vagyok számontartva.
Tudom hogy igazam van és hogy a világot ez nem érdekli de pont ez teszi azt ami miatt sok a munkanélküli.
Ha a helyembe volnál mi volna az első lépésed?
"Ha a helyembe volnál mi volna az első lépésed?"
Abbahagynám az önsajnálatot, a mások hibáztatását, a kifogás- gyártást, elgondolkodnék arról, hogy mi az, ami érdekel és abban az irányban elkezdenék tanulni, fejleszteni magam.
Áruld már el, légyszi, mégis mit csináltál 29 éves korodig?
"Nem értem mi a baj velem. "
Most írtam le: Nőjj fel, hagyd abba a mások hibáztatását! "Ha férfi vagy, légy férfi !" (Petőfi)
Ja, és ezt minden bántás nélkül mondom: nem ártana annak az országnak a nyelvén is megtanulni, amelyben élsz (mert azt írtad, azért nem tudsz elhelyezkedni)
Én még csak tervezek más országba költözni, de már középfokon beszélem a nyelvet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!