Az egyetemi oktatok tényleg nem keresnek jól?
Sajnos nem fizetnek a cikkekért, sokszor forrás sincs hozzá!
Idéntől tervezetben van, hogy esetleg adnak majd br. 100-300eFt-ot néhány kiválasztott cikkre, de sok a feltétel pl. csak akkor fizetnek, ha 2 másik külföldi egyetem is szerepel benne. Az pedig nincsen még elmélet szinten sem kitalálva, hogy eme csodálatos összeg, hogyan fog megoszlani a szerzők között, vagy lekönyvelik az alapbérbe.
A pályázatoknál is ez van, dolgozol vele és az alapbéred 40-60%-át ebből kapod, tehát nem extra, csak az alapbérre elszámolható. A másik hatalmas gond, hogy projekt bedőlése esetén max. 2 évre visszamenőleg behajtható rajtad a fizetésedre elszámolt összeg.
Dolgozol évekig, adózol a fizetésedből, elköltöd megélhetésre, majd közlik veled fizessed vissza... Szerinted ez nem okozna bizonytalanságot? Benne szeretnél lenni ezekben a pályázatokban? Örülnél neki, hogy felelősséged és extra munkád van vele, cserében nem kapsz több fizetést és a saját pénzeddel felelsz a projektért?
Nálunk mindenki a lehetőségéhez mérten menekül ezen hatalmas lehetőség hallatán!
Gyalázatosan keresnek. Pályázati pénzekből csepeg ez-az, de az jelentős plusz munka is általában.
Ezért van az, hogy már nagyon kevés a főállású tanár. Főleg olyan helyen, ahol az ember a szakmájában amúgy jól kereshet.
Általában olyan nettó 180 ezret keresnek.
Legtöbbször csak a bölcsész területen maradnak meg az egyetemen, mivel máshol nem is lenne lehetőségük elhelyezkedni.
De az informatikai területen viszont óriási a tanárhiány, mivel akárhol a versenyszférában ettől fényévekkel többet lehet keresni. Több informatikai karon tanuló ismerősömtől hallottam, hogy némely óráknál alig lehet tanárt találni és nem tudja az egyetem hogyan összerakni a csoportokat, mert annyira nem találnak már oktatókat...
Részmunkaidőben havi 4*3,5 napra kapok br. 240e-et.
2021/2022-es év 1. féléves órarendemben a fél naposat (4 órás) nagyon elcseszték, reggel van 1-2. órám, majd 11-12. órában a másik fele.
Szerintem elég jól keresnek ahhoz képest, hogy mennyit dolgoznak. Egy héten pár órájuk van (ha több egyetemen tanítanak akkor több). Késnek, lerövidítik, ahogy csak tudják.
A diákokon vezetik le a haragjukat. Elmondják a bajaikat az órán. A dolgozat javításukat meg inkább hagyjuk is.... Annyi idejük van, mint a tenger.
Nem láttam még olyan tanárt, akinek szar lenne az anyagi helyzete. Aki sír, attól elvenni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!