Miért van az, hogy már Budapesten sem keresnek Junior fejlesztőt sem egyetem + 2 év tapasztalat + egy rakás egyéb elvárás nélkül?
Eddig még csak vidéken volt ez, hogy fejlesztő, programozó informatikusként csak akkor tudtál elhelyezkedni, ha már egy komoly sok éves szakmai utat jártál be. Pályakezdőket sehová sem kerestek, nem tudtál elindulni, ezért lett olyan felkapott Pest.
De most már itt is ez van, Budapesten is. Végignéztem a lehetőségeket, és a legszerényebb elvárás egy Junior fejlesztőtől az:
-felsőfokú informatikai végzettség
-2+ év releváns szakmai tapasztalat
-magabiztos, erős angol
-3 fő és kb. 10 al-technológia erős ismerete
Hogy lehet manapság elindulni Budapesten is már? Miért ilyen gyér a kereslet a pályakezdőkre és a nem-egyetemet végzett IT-sekre?
Rosszul vagyok a nem egyetemet végzett "it-soktol". Tisztelt persze a szűk kivitelnek. Interjúkon szokott kiderülni: egy BME/ELTE -n végzett embernek több fényévre van a rendszerszintű, big picture tudása egy OKJ-n, vagy Bootcampen vegzetthez képest.
Most válság van. Eddig sem voltunk kifejezetten elégedettek a többi emberrel, de mivel pörgött a piac mindenkit fel kellett venni. Most csak helyre állt a rend és már ebben a szakmában is villantani kell. (Ahogy egyébként bármi más iparágban ezt nem lehetett megcsinálni eddig sem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!