Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Zavarna titeket, ha az eddigi...

Zavarna titeket, ha az eddigi teljesen bejelentett „fehér“ munkabért ezentúl minimálra bejelentve szürkén kapnátok (részben legálisan részben feketén)?

Figyelt kérdés

166.000 nettó a bér, ezt kaptam bejelentve fehéren utalva havonta. Ennyi a szerződéses bruttómból számolt nettó.

Majd pár hónapja átálltak arra hogy csak 111.000-et kapok utalva, a többit kp-ban.

Nem mondták ennek mi az oka, nem mondták hogy átjelentettek minimálba.

A szemfülesek rájöhetnek hamar, miért is épp 111.000 az utalás.

Tehát a végeredmény: én éppúgy 166.000-et kapok, csak immár nem full legálisan, hanem fél-legálisan: a minimálbérig terjedő részt legálisan, a többit kézbe feketén.

Titeket zavarna ez? A bért végső soron megkapom, csak minimálbéres lettem papíron, így hitel, kölcsön stb minden elszállt, ráadásul a majdani nyugdíjnak is kb annyi.

2021. júl. 14. 09:22
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

"Amúgy engem az jobban zavarna, hogy 160 ezret keresek. "

Máshova mennék még ennyit se kapnék!! fel se vennének sehova max az utcát söpörni oda meg kösz nem megyek

2021. júl. 14. 18:52
 12/16 anonim ***** válasza:
Akkor mit panaszkodsz? Orulj, hogy van munkad.
2021. júl. 14. 18:55
 13/16 A kérdező kommentje:

Ha értem szóval kussoljak mélyen és asszisztáljak a főnök csalásához. ÉRTEM.

Tessék mondani: TAPSOLJAK IS HOZZÁ?

2021. júl. 14. 18:58
 14/16 anonim ***** válasza:
Igen.
2021. júl. 14. 19:06
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Jajj, de unalmas vagy már, munkaügyis troll, az alapítványi iskolás.

Ráadásul még a válaszomat is töröltette (meg még másokét is)

Nos, akkor leírom, hogy a kérdésre is legyen válasz: igen, zavarna, mert nem szeretem a csalásokat, táppénznél, áruhitelnél, stb rosszul jönne.

2021. júl. 14. 19:25
 16/16 anonim ***** válasza:
Jah unalmas vagy és akkora fax, hogy a válaszokat törölteted, ha magaddal akarsz beszélgetni, akkor ne írjál ki kérdést te gyo.pár.
2021. júl. 15. 05:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!