Kevés bérre vagyok bejelentve, de jó fizut kapok. Mit tegyek?
Én biztos nem érném be kevesebb pénzzel, azért hogy többet fizethessek az államkasszába.
Szerintem a mostani fizetésedből sokkal többet össze tudnál spórolni a szülésig, mint amennyit pár 10 ezerrel magasabb hivatalos kereset alapján az államtól kapnál. De ha gondolod, ülj le, és számold ki, hogy járnál jobban, CSED, GYED számítási módja mind megtalálható az interneten.
(Azt csak halkan jegyzem meg, hogy az egy dolog, hogy te 3 év múlva tervezel babát, de egyáltalán nem biztos, hogy sikerül azonnal teherbe esned, úgyhogy lehet, hogy még több időd van gyűjtögetni, mint gondolnád.)
Ha már váltasz, szerintem csak olyan helyre, hogy , ahol minimum annyit kapsz rendes bejelentéssel, amennyit most.
200e-es nettó fizetés a cégnek 371e-be kerül VS. jelenlegi fizud 161e-be + zsebbe megy a maradék, ami neki szintén 161e-be kerül fizetve a nyereségadót
Adózva 34e Ft-al többje marad a cégnek, ennyiért nem igazán szoktak több milliós bírságot megkockáztatni, bár 10-20 emberrel megjátszva már van benne ráció :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!