Hogy éltek meg és tartjátok babátokat a gyesből-gyedből? Én minimál bérrel voltam bejelentve és emiatt szülés után nagyon kevés pénzt fogok kapni, legjobb hónapban 50. 000, -Ft-ot. A munkáltatómat ismerve egy fillérrel sem fog segíteni.
Én szerencsére nem minimálbéren voltam, így a max. gyedet kapom, de ha csak ez lenne, nem tudom mit tennék, semmire nem lenne elég, de szerencsére apa jól keres.
Párodnak nincs munkája?
Én is egyedül nevelem a gyerekemet, bár valamivel többől...
Néhány gondolat:
- egyedülálló szülőnek valamivel magasabb összegű családi pótlék jár
- igényelj rendszeres gyermekvédelmi támogatást
- ha a rendszeres gyermekvédelmi támogatást megkapod, akkor 20 hetes korától a gyerek alanyi jogon járhat bölcsődébe, és ingyen kapja a reggelit, ebédet, uzsonnát
- a helyi önkormányzatot is érdemes felkeresni, sok helyen léteznek különböző támogatási formák, pl. rezsire
- a védőnő, ha jó vele a kapcsolatod, biztosan tud segíteni, hogy juthatsz olcsón/ingyen babaruhákhoz, kellékekhez
- babaruhák, babakellékek ügyében sok utánajárással, de igen olcsón, bolti ár töredékéért lehet vásárolni: interneten, használt ruhásnál, ismerős anyukáktól, bölcsődei börzéken; ha valami már nem kell, de jó állapotban van, tovább tudod adni vagy elcserélni
- ha érzel magadban kapacitást rá, vállalhatod a sajátod mellett más gyereknek a felügyeletét időnként
Sok-sok leleménnyel, mindenütt érdeklődve, minden lehetőséget megragadva nem reménytelen... de nem könnyű:(
Sok sikert, és a lehetőségekhez mérten sok-sok örömet a babában!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!