Zavarna titeket, ha az eddigi teljesen bejelentett „fehér“ munkabért ezentúl minimálra bejelentve szürkén kapnátok (részben legálisan részben feketén)?
166.000 nettó a bér, ezt kaptam bejelentve fehéren utalva havonta. Ennyi a szerződéses bruttómból számolt nettó.
Majd pár hónapja átálltak arra hogy csak 111.000-et kapok utalva, a többit kp-ban.
Nem mondták ennek mi az oka, nem mondták hogy átjelentettek minimálba.
A szemfülesek rájöhetnek hamar, miért is épp 111.000 az utalás.
Tehát a végeredmény: én éppúgy 166.000-et kapok, csak immár nem full legálisan, hanem fél-legálisan: a minimálbérig terjedő részt legálisan, a többit kézbe feketén.
Titeket zavarna ez? A bért végső soron megkapom, csak minimálbéres lettem papíron, így hitel, kölcsön stb minden elszállt, ráadásul a majdani nyugdíjnak is kb annyi.
a tények tagadása nem lehetséges. NAV /OEP adategyeztetésen túlvagyok, idén februárban a cég átjelentett minimálbérbe és nem szólt.
Ezen NINCS MIT TAGADNI.
a szerződéses bér 240.000 bruttó.
ez van. ezen nincs mit tagadni.
"szamitanod kellett ra."
Hát NAV + OMMFnél feljelentettem a helyet, majd nekik elmagyarázzák hogy is volt ez.
Nem változtatja meg a céged a munkabéred összegét úgy, hogy erről ne készüljön szerződés.
Jól tetted, hogy feljelentetted őket. Az ilyenek megérdemlik. Szarrágó banda, így is kevés a fizud.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!