Ha valaki 2 órára van bejelentve, de nyilván ennél a valós munkaideje több, akkor ha a munkaadó nem akarja kifizetni, csak a bejelentett 2 órára szóló munkabért, mit lehet tenni?
Rájuk küldöd a Munkaügyi felügyelőséget:
Mivel te is cinkos vagy (tudod, költségvetési csalás), semmit nem tudsz tenni.
De ha önként és dalolva fel akarsz szállni a szopórollerre, akkor szólj a NAV-nak, hogy feketén dolgoztál, és nem fizetik ki a fekete pénzt. Jó móka lesz, meglásd.
A munkajog a munkavállalót védi.
Csak nem a Don Pepe ez a cég? Mert én is dolgoztam ott 2 órára se jelentettek be és 12-t nyomtam le naponta
semmit. engem följelentett a munkáltatóm egy olyan dolog miatt, amihez közöm nem volt, sőt, az a dolog a 200km-re lévő telephelyen történt, ahol én sose jártam.
Ügyvédem szerint egy alaptalan dologról van szó...vicc az egész. mégis nyomoznak az ügyben.
Erről ennyit. Magyarországon mindent megtehetnek akiknek pénzük van.
Aláírtad a munkaszerződésed?
Aláírtad a 2 órás jelenléti ívet... szóval nagyon nincs okos ugrálni.
Megpróbálhatod megfenyegetni őket, hogy rájuk küldöd a munkaügyi felügyelőséget és a NAV-ot. Talán tartanak annyira a rájuk váró büntetéstől, hogy inkább megegyezzenek veled.
Tehetsz anonim bejelentést is a NAV-nál (hogy magadat ne sodord bajba) viszont ebben az esetben nem biztos, hogy kivizsgálják az ügyet.
"Tehetsz anonim bejelentést is a NAV-nál (hogy magadat ne sodord bajba) viszont ebben az esetben nem biztos, hogy kivizsgálják az ügyet."
Nem, már nem tehetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!