Mennyire volt nehéz megszoknotok életetekben elsőnek a munkát? És milyen munkát végeztetek?
A közoktatásból szabadulva kész felüdülés volt dolgozni végre.
Pedig telefonos ügyfélszolgálaton kezdtem és éjszakázni is kellett.
Nekem is tetszett a saját kereset, meg hogy meló után már nem kelett még nekiállni tanulni.
Nekem talán az volt a legnehezebb megtanulnom, hogy az elhibázott munkád elvégzéséért nem jár részpont.
Hogy erre hozzak egy példát, amikor gyakornok voltam, akkor volt egy ilyen rohadt pepecselos elemzos és excelezgetos több napos feladat, amit tok jól megcsináltam, jó volt a gondolatmenet de valahol egy elojelet rosszul használtam. Leadtam a főnökömnek, hogy mondjuk 815 ezer dollár, aki csak egy darab számot akart látni, de valójában a helyes eredmény mínusz 400 ezernek kellett volna lennie. Ez egy igencsak ciki helyzetet teremtett a beszállítóval es a főnököm (jogosan) le is cseszett érte. Nos ha ugyanezt csináltam volna az egyetemen, akkor a tanár levont volna egy pontot hogy számolási hiba es megkaptam volna az ötösöm. És ha megbuktatott volna mi a legrosszabb ami történhetett volna, elmegyek újra vizsgázni ötösre. A való életben pedig hatalmas összegek múlhatnak ezeken a hibakon es nincs második lehetőség.
Tehat gyökeresen meg kellett változtatnom a felfogásom arról, hogy mit is jelent a teljesítés.
12-16 éves korom között építkeztünk. Néha felásattak velem részt vagy fatuskót kellett kiszednem (persze ha tudtam) vagy téglákat pakolnom, esetleg betont kevernem, talicskáznom, stb.
Sosem volt kötelező, és bármikor abbahagyhattam, viszont szerettem volna segíteni, plusz erőfitoktatás is volt gyerekként.
Pár óra után vízhólyagos lett a kezem és nagyon elfáradtam, másnap nagyon rossz volt felkelni, először éreztem szerintem sok helyen izomlázat, pedig sportoltam rendszeresen, de az semmi volt ehhez képest.
Aztán amikor pénzt is kerestem, egy ismerőshöz mentem ruhaboltba eladóként 18/19 évesen.
Alig jöttek a boltba, de leülni tilos volt. 8 órát álltam, és egész életem során ezelőtt ültem az iskolapadban vagy otthon a gép előtt, vagy mozogtam.
Rettenetes volt egy helyben állni, leszakadt a derekam, az fájt a legjobban, illetve a talpam.
Aztán pultban dolgoztam koktélt kevertem 3 évig, csapoltam, stb.
Itt az éjszakai élet tett be, felborult a bioritmusom, azóta is nehezen alszok el este, reggel nehezen kelek… és itt is a talpam iszonyatosan fájt az elején.
Manapság nincs ilyen problémám, beleszokik az ember mindenbe szerintem, de az első pár hét, 1-2 hónap nagyon rossz, amikor bele kell szokni egy új dologba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!