Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha havonta félre tudok rakni...

Ha havonta félre tudok rakni ennyit a fizetésemből, az jó?

Figyelt kérdés

Albérletben élek, arra fizetek 100 ezret + a rezsi.

A fizetésem 250.000 Ft körül van.

Ebből kb. 60 ezer forintom marad, úgy hogy az alapvető dolgokat magamnak és a háztartási dolgokat már megvettem (kaja, tisztálkodó szer, szemeteszsák stb.)

Tehát semmi egyébre nem költöttem, nem voltam sehol, ruhát sem vettem, és úgy marad 60.000 Ft kb.

2021. júl. 3. 14:42
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
75%

"Elég egy váratlan kiadás és már mínuszban vagy."

De mégis milyen váratlan kiadás jöhet? Többen írták ezt, de mondjatok már példákat... Meg ugye ha 60 ezret félre tesz havonta, abból azért össze jön pár millió egy idő után. Abból gondolom ki lehet fizetni a váratlan kiadást, akármi is legyen az.

2021. júl. 4. 13:35
 22/31 anonim ***** válasza:
75%
Bírom ezeket a 3-400 ezreket teszek félre havonta. Ahhoz kell egy 6-800 ezres bér, azt meg kevesen tudják kigazdálkodni és nem mindebki szenior IT-s.
2021. júl. 4. 13:46
 23/31 anonim ***** válasza:
60%
#22 "Bírom ezeket a 3-400 ezreket teszek félre havonta" #15 vagyok. Igen, annyit teszek félre. Nem vagánykodásból írtam le ezt, hanem elgondolkodtatásképpen. Ugyanis ilyen havi megtakarítás mellett is piszok nehéz ma egy lakást kifizetni. Sok év munkája egy utolsó szar, élhetetlen panel is. Persze lehet nyugodtan 20 évre szarrá eladósodni, én nem tudnék nyugodtan aludni ha több tíz milliós adósság lebegne a fejem fölött. Szerintem a válaszomból mindenki leszűrheti a maga tanulságát. Már aki akar gondolkozni is, nem csak homokba dugni a fejét. Én is hosszú éveket vesztegettem el értelmetlenül rosszul fizető állásokban. Én is annyit tudtam megtakarítani nagyjából mint a kérdező. Ezért tudom hogy mire elég az a pénz. Semmire. Mire összegyűjt majd a kedves kérdező 10 millát addigra ez a pénz legalább a harmadával kevesebbet fogja érni, mert elinflálódik a p.csába. Piszok nehéz ma Magyarországon a nulláról indulva egy stabil élet alapjait felépíteni. Havi 60 000 huf megtakarítással ez nem is fog menni. Éveket lehet eltölteni önámítással hogy halad az ember valahová, közben meg sehol semmi. Évi 720 000 forint megtakarítás a nullával egyenlő, mivel mindig vannak és lesznek nem tervezett kiadások. A telefon összetörik, a tévé bedöglik, az autó szintén, a cipő elkopik, nyaralni, moziba vagy ide-oda is csak el kellene menni néha mert élni is jó lenne azért. Az a héthúsz már ugrott is. Erről beszélek, aki már tapasztalt az életben az tudja ezt, aki még csak most tanulja a nagybetűs életet az majd a saját kárán megtanulja hogy merre hány méter van.
2021. júl. 4. 14:20
 24/31 anonim ***** válasza:
88%
De miért baj, ha valakinek nincs saját lakása? Mármint aki nem örökölt lakást, annak nyilván nincs, de ha van elég fizetése, akkor olyan helyen tud bérelni lakást, ahol csak a leggazdagabbak tudnának házat venni, és még félre is tud rakni. Aztán nyugdíja is lesz annyi, h tudjon bérelni.
2021. júl. 4. 14:39
 25/31 anonim ***** válasza:
76%
És akkor ha valakinek van férje/ felesége, akkor még kevesebb megy el lakbérre. Már ha együtt laknak
2021. júl. 4. 14:40
 26/31 anonim ***** válasza:
100%
#24: Nem baj az. Magyarországon van ez a saját lakás fetisizmus. Nyugatabbra köszönik szépen jól elvannak albérletben is és sokkal jobban élnek, mint itt. Nem az az életcéljuk, hogy összekuporgassanak egy panelra valót, úgy hogy közben alig élnek.
2021. júl. 4. 14:45
 27/31 anonim ***** válasza:

Munkám révén voltam több országban és láttam, hogy Belgiumban, a Benelux országokat együtt vitte a cégnél vezetőként a csaj és 35 évesen tudott lakást venni hitellel....

Szóval máshol is a nagyon jól kereső, vagy szülők által támogatott ember tud lakáshoz jutni.

Jelenleg nem éri meg hitelt felhalmozni, mert baromi drága a lakás.

Pl 2011ben mi 7 millióért vettünk panelt BP-n. Ehhez ha felvettünk volna hitelt, nevetve kifizetjük pár év alatt átlagos fizuval is.

Most legalább 20-30 Misi hitelt kell felvenni, így átlag vagy az alatt kereső ember nem tud lakáshoz jutni.

Sztem ki kell várni a merseklodest, illetve tudom, csúnyán hangzik, de egyszer ha eljön az örökség, akkor lépni.

Szóval ez van jelenleg.

2021. júl. 4. 14:51
 28/31 anonim ***** válasza:
jó az ha valakinek van saját lakása, de ha egyszer nincs, akkor nincs. 50 millió forintot nem összegyűjteni kell aprókból. vagy lehet ezt csinálni, és akkor arra találták ki a lakáshitelt.
2021. júl. 4. 14:52
 29/31 anonim ***** válasza:
24%

23

"Évi 720 000 forint megtakarítás a nullával egyenlő, mivel mindig vannak és lesznek nem tervezett kiadások. A telefon összetörik, a tévé bedöglik, az autó szintén, a cipő elkopik, nyaralni, moziba vagy ide-oda is csak el kellene menni néha mert élni is jó lenne azért."

Telefon osszetorik -> hasznalom torotten

Teve bedoglik -> nem tevezek

Autora lesz penz megjavittatni

Nyaralni nem megyek sehova

Moziba na hagyjuk mar.

Ide-oda meg vegkepp nem.

Igy kell sporolni, ha nincs penzed.

2021. júl. 4. 15:37
 30/31 A kérdező kommentje:
Megmondom őszintén, hogy én már lesz*rom hogy van -e lakásom vagy nincs. A sírba úgysem viszem magammal, inkább azt a pénzt külföldi utazásokba fektettem bele vagy egyéb hasonló élményekbe, és megelégszem egy átlagos lakással, amit csak bérlek. Ennyi.
2021. júl. 4. 15:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!