Ha havonta félre tudok rakni ennyit a fizetésemből, az jó?
Albérletben élek, arra fizetek 100 ezret + a rezsi.
A fizetésem 250.000 Ft körül van.
Ebből kb. 60 ezer forintom marad, úgy hogy az alapvető dolgokat magamnak és a háztartási dolgokat már megvettem (kaja, tisztálkodó szer, szemeteszsák stb.)
Tehát semmi egyébre nem költöttem, nem voltam sehol, ruhát sem vettem, és úgy marad 60.000 Ft kb.
"Elég egy váratlan kiadás és már mínuszban vagy."
De mégis milyen váratlan kiadás jöhet? Többen írták ezt, de mondjatok már példákat... Meg ugye ha 60 ezret félre tesz havonta, abból azért össze jön pár millió egy idő után. Abból gondolom ki lehet fizetni a váratlan kiadást, akármi is legyen az.
Munkám révén voltam több országban és láttam, hogy Belgiumban, a Benelux országokat együtt vitte a cégnél vezetőként a csaj és 35 évesen tudott lakást venni hitellel....
Szóval máshol is a nagyon jól kereső, vagy szülők által támogatott ember tud lakáshoz jutni.
Jelenleg nem éri meg hitelt felhalmozni, mert baromi drága a lakás.
Pl 2011ben mi 7 millióért vettünk panelt BP-n. Ehhez ha felvettünk volna hitelt, nevetve kifizetjük pár év alatt átlagos fizuval is.
Most legalább 20-30 Misi hitelt kell felvenni, így átlag vagy az alatt kereső ember nem tud lakáshoz jutni.
Sztem ki kell várni a merseklodest, illetve tudom, csúnyán hangzik, de egyszer ha eljön az örökség, akkor lépni.
Szóval ez van jelenleg.
23
"Évi 720 000 forint megtakarítás a nullával egyenlő, mivel mindig vannak és lesznek nem tervezett kiadások. A telefon összetörik, a tévé bedöglik, az autó szintén, a cipő elkopik, nyaralni, moziba vagy ide-oda is csak el kellene menni néha mert élni is jó lenne azért."
Telefon osszetorik -> hasznalom torotten
Teve bedoglik -> nem tevezek
Autora lesz penz megjavittatni
Nyaralni nem megyek sehova
Moziba na hagyjuk mar.
Ide-oda meg vegkepp nem.
Igy kell sporolni, ha nincs penzed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!