Ha havonta félre tudok rakni ennyit a fizetésemből, az
jó?
Figyelt kérdés
Albérletben élek, arra fizetek 100 ezret + a rezsi.
A fizetésem 250.000 Ft körül van.
Ebből kb. 60 ezer forintom marad, úgy hogy az alapvető dolgokat magamnak és a háztartási dolgokat már megvettem (kaja, tisztálkodó szer, szemeteszsák stb.)
Tehát semmi egyébre nem költöttem, nem voltam sehol, ruhát sem vettem, és úgy marad 60.000 Ft kb.
Én mostanában olyan 400-450 000 forintot teszek félre havonta . Kiküldetési szerződéssel dolgozok Németországban. Amikor kezdtem akkor olyan 300-350 000 körül takarítottam meg, azóta emeltek a béremen. Ez magyar viszonylatban soknak tűnik, valójában aprópénz ez is. És rohadt nagy áldozatokat kell hozni érte, nem is sokan bírják huzamosabb ideig. Én öt és fél éve csinálom, voltak nagy mélypontjaim eközben. Ha meg tudnék élni Magyarországon akkor az nem is kérdés hogy azt az életet választanám.
2021. júl. 3. 17:34
16/31 anonim válasza:
#8 Vagyok, jelenleg 130-200 eft-ot (attól függ hogy munkahely mellett mennyi folyik be, feketén). Ez annak köszönhető hogy egyedül maradtam pár hónapja az albérletben (ez pl. számomra egy váratlan és egyben rendszeres kiadás), plusz tandíjat is fizetek még ősz végéig. Közben munkahelyet fogok váltani, amint meg van az új hely albérletet is váltok. Ha minden jól megy decembertől de legkésőbb januártól újra 200 eft fölött lesz a megtakarításom alja. Ha végzek a sulival ősszel, tudok számlázni a munka után, így az már más kategóriás jövedelem lesz, más volumenű munkákkal.
De teljesen lényegtelen, az a fontos hogy mindig törekedj a jobbra, képezd magad, tanulj, vállalj el jól jövedelmező munkában olyan minőségű munkát amire később lehet építeni, indulj olyan úton amit szeretsz is csinálni, akkor jönni fog minden.
2021. júl. 3. 19:51
17/31 A kérdező kommentje:
Értem, bár én vidéki vagyok, azt figyelembe kell venni és nem pesti. Bár így is kevés.
2021. júl. 3. 19:55
18/31 anonim válasza:
Igen. Budapesten is kevés az, ami nekem van most jelenleg. De úgy alakítom és tervezem a dolgaimat, hogy több legyen. Ennek érdekében a bevételt is növelem és a kiadást is csökkentem. Még annyit tennék hozzá ehhez, hogy nem a befektetett munkaórát kell növelni, mert abba rövid távon beled_glesz. A nagyobb egységárú munkára kell törekedni. Ami nyilván önfejlesztés nélkül nem megy.
2021. júl. 3. 20:10
19/31 anonim válasza:
Hány éves vagy?
Én inkább laknek valakivel együtt és úgy fele lenne az albérleti díj. Akkor 2 év alatt már 1, 2 millió lenne csak az ebből felretett penzed
2021. júl. 3. 21:48
20/31 anonim válasza:
Attol fugg. Palyakezdokent jo, 15 ev tapasztalattal 2 gyerekkel eleg fos
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!