Ha havonta félre tudok rakni ennyit a fizetésemből, az jó?
Albérletben élek, arra fizetek 100 ezret + a rezsi.
A fizetésem 250.000 Ft körül van.
Ebből kb. 60 ezer forintom marad, úgy hogy az alapvető dolgokat magamnak és a háztartási dolgokat már megvettem (kaja, tisztálkodó szer, szemeteszsák stb.)
Tehát semmi egyébre nem költöttem, nem voltam sehol, ruhát sem vettem, és úgy marad 60.000 Ft kb.
Nem tudom növelni a bevételeimet. Maximum 290.000 ft fizetést kaptam, amikor az összes túlórát bevállaltam. Az én szakmámban ez jó fizetésnek számít, ahhoz hogy több fizetést kapjak, szakmát kell váltanom, tanulnom kéne mást...
Sajnos alberletben ez keves, ha bar annyi "elonye" van, hogy ha a lakasban megy tonkre egy berendezes azy nem neked kell javitani, potolni. Mar amennyiben nem a sajat eszkozeid vannak bent.
De ettol fuggetlenul tulajdonkeppen havi 60-70 eft-bol elsz, az manapsag nem sok penz. A fizetesedben nincs annyi rugalmassag hogy nyugodtan atveszelj egy nagyobb havi varatlan kiadast.
A beveteleid novelesenek folyamatahoz az is hozzatartozik, hogy olyan kepzest vegezz, olyan tapasztalatot es kompetenciakat szerezz amik ertekesebbe teszik a napi munkad egysegarat a piacon. Ezek lassu folyamatok, idot turelmet es kitartast igenyel akar egy 1 eves kozepfoku kepzes megszerzese is. De kesobb kamatozni fog. Kicsit nezz szet mik a lehetosegeid es mit szeretsz, illetve szeretnel csinalni.
mint látod vegetálni elég, nagyobb tervekhez nulla.
Ha többet akarsz keresni, képezni kell magad.
#8 és #9
Ti mennyit tudtok félrerakni a fizetésetekből?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!