Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha havonta félre tudok rakni...

Ha havonta félre tudok rakni ennyit a fizetésemből, az jó?

Figyelt kérdés

Albérletben élek, arra fizetek 100 ezret + a rezsi.

A fizetésem 250.000 Ft körül van.

Ebből kb. 60 ezer forintom marad, úgy hogy az alapvető dolgokat magamnak és a háztartási dolgokat már megvettem (kaja, tisztálkodó szer, szemeteszsák stb.)

Tehát semmi egyébre nem költöttem, nem voltam sehol, ruhát sem vettem, és úgy marad 60.000 Ft kb.

2021. júl. 3. 14:42
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
96%
Ha neked jó, nekem is jó.
2021. júl. 3. 14:45
 2/31 anonim ***** válasza:
92%
Kevés. Elég egy váratlan kiadás és már mínuszban vagy. Persze, ebből a fizetésből többet nem is lehet kihozni így albérletben.
2021. júl. 3. 15:06
 3/31 anonim ***** válasza:
58%
A jótól elég messze van,de legalább megpróbálsz spórolni. Gondolom hogy nem szeretnél egész életedben albérletben tengődni, az mindenképpen egy racionális cél lenne ha onnan ki akarnál jönni. Ha tisztában vagy a lakásárakkal meg azzal hogy mennyit nőnek évente akkor viszont rá kell hogy jöjj hogy ezzel a spórolással csak egyre távolabb kerülsz a saját lakás vásárlástól. Félreteszel egy évben 720 000 forintot, a kecók meg drágulnak 4-5 milliót évente. Arról nem is beszélve hogy mindig lesznek váratlan kiadásaid amik erodálják a megtakarításaidat. Szóval ha ezt is belekalkulálod akkor arra fogsz rájönni hogy valójában szinte sehová nem haladsz. Az mondjuk jó ha van vagy két millád eltéve gyorssegélynek arra az esetre ha kirúgnának, ez alap kellene hogy legyen mindenkinél. De az életed felépítésére ez a pénz sajnos kevés lesz.
2021. júl. 3. 15:12
 4/31 A kérdező kommentje:
Értem, de ahhoz hogy érdemi összeget tudjak megtakarítani, legalább 400.000 ft-ot kéne keresnem vagy többet. Ebből a fizetésből is csoda, hogy ennyit megtudok spórolni szerintem.
2021. júl. 3. 15:17
 5/31 anonim ***** válasza:
86%
Igen, az egyetlen megoldás a bevételeid növelése, ebbe az irányba kell elindulni.
2021. júl. 3. 15:20
 6/31 anonim ***** válasza:
46%
Mit nem adnek, ha tudnek annyit felretenni havonta...
2021. júl. 3. 15:30
 7/31 A kérdező kommentje:

Nem tudom növelni a bevételeimet. Maximum 290.000 ft fizetést kaptam, amikor az összes túlórát bevállaltam. Az én szakmámban ez jó fizetésnek számít, ahhoz hogy több fizetést kapjak, szakmát kell váltanom, tanulnom kéne mást...

2021. júl. 3. 15:35
 8/31 anonim ***** válasza:
65%

Sajnos alberletben ez keves, ha bar annyi "elonye" van, hogy ha a lakasban megy tonkre egy berendezes azy nem neked kell javitani, potolni. Mar amennyiben nem a sajat eszkozeid vannak bent.

De ettol fuggetlenul tulajdonkeppen havi 60-70 eft-bol elsz, az manapsag nem sok penz. A fizetesedben nincs annyi rugalmassag hogy nyugodtan atveszelj egy nagyobb havi varatlan kiadast.

A beveteleid novelesenek folyamatahoz az is hozzatartozik, hogy olyan kepzest vegezz, olyan tapasztalatot es kompetenciakat szerezz amik ertekesebbe teszik a napi munkad egysegarat a piacon. Ezek lassu folyamatok, idot turelmet es kitartast igenyel akar egy 1 eves kozepfoku kepzes megszerzese is. De kesobb kamatozni fog. Kicsit nezz szet mik a lehetosegeid es mit szeretsz, illetve szeretnel csinalni.

2021. júl. 3. 16:24
 9/31 anonim ***** válasza:
100%

mint látod vegetálni elég, nagyobb tervekhez nulla.

Ha többet akarsz keresni, képezni kell magad.

2021. júl. 3. 16:57
 10/31 A kérdező kommentje:

#8 és #9

Ti mennyit tudtok félrerakni a fizetésetekből?

2021. júl. 3. 17:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!