Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hova menjek így dolgozni?

Hova menjek így dolgozni?

Figyelt kérdés

18 éves lány vagyok, most érettségiztem. Gimnáziumi érettségi, szóval szakmám nincs, továbbtanulni meg nem tudok, mert sajnos a jegyeim nem olyan jók, nehezen tanulok.

Eddig gyermekotthonban éltem, most viszont ki kellett költöznöm a korom miatt. Senkim sincs, szóval el kell tartanom magam, de az utógondozotti támogatás olyan kevés, hogy a bérelt szombámra sem elég.

Szeretnék kimenni külföldre dolgozni, viszont nem tudom, hova lenne érdemes indulni. Angolul tudok középfokon, németül csak nagyon alap szavakat. Végzettség és munkatapasztalat nélkül ez hova elég? Ráadásul fizikai munkát nem végezhetek, mert szívbeteg vagyok, kerülnöm kell a megterhelést. Mit tegyek, tanácstalan vagyok.

2021. jún. 26. 11:47
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
43%

Magyarországon az első szakma ingyen tanulható.

Szerezz mellé ösztöndíjat!

2021. jún. 26. 11:51
 2/14 A kérdező kommentje:

"Magyarországon az első szakma ingyen tanulható."

Nem tudok tanulni, addig miből éljek meg?

2021. jún. 26. 11:54
 3/14 anonim ***** válasza:
93%
Így csak nehéz munkára tudsz menni gyár meg ilyenek, vagyis fizikai munka. Mellette tanulj szakmát tudom nem egyszerű de jobb ötletem nincs.
2021. jún. 26. 12:23
 4/14 anonim ***** válasza:
84%
Ahhoz hogy kimehess Angliába, ami nem rossz ötlet, de ahhoz is pénz kell. Előbb itthon kéne kezdened valamit. Én a helyedbe elmennék egy olyan gyárba dolgozni, ahol szállást is adnak. Ott elég jól lehet keresni. Olyat keress, ami nem 3, meg 4 műszakos, mert a szívednek az éjszakázás nem hiszem, hogy jót tenne. vagy beszéld le velük hogy te csak de., du.-t tudsz vállalni, vagy addig keress gyárt ahol 2 műszak van éjszaka nélkül, szállással. Betanított munkákat nézz és aztán amit tudsz pénzt rakj félre, gyűjtsed kintre. Ha nincs sállás lehetőség akkor 1 szobát bérelj ki, az is olcsóbb, akár ha van sorstársad vele és olyan, megbízható akkor össze is tudtok költözni, úgy olcsóbb számotokra. Én ezzel próbálkoznék.
2021. jún. 26. 12:24
 5/14 anonim ***** válasza:
95%

Ha rosszak a jegyeid és nehezen tanulsz, akkor nem hiszem, hogy az a középfokú angoltudás bárhová is elég lenne külföldön. Azért ott nem csak 10 tételt kell tudni, hanem folyamatosan megérteni őket és válaszolni, ha makogsz, elzavarnak bárhonnan.

Tehát van egy éppen csak alap angol tudásod, szakmád nincs, pénzed nincs, fizikai munkát nem végezhetsz... A mai világban ezzel külföldön nem sokra mész. Mondjuk itthon sem, de itt azért több az esélyed.

A legtöbb gyárban nem csak nehéz fizikai munkát végeznek, általában van "női" meg nyugdíjas részleg, ahol csak összeszerelnek, sorjáznak, ellenőriznek, stb. Ezt bárki meg tudja csinálni, nem megterhelő, nem kell hozzá végzettség sem. És sok helyen meg lehet beszélni, hogy ne kelljen 3szakra menni, ha nem bírod, hanem csak kettőbe, vagy csak délelőtt. Én első körben mindenképp ilyen helyen próbálkoznék a helyedben, gyárban mindig van meló... és pár túlórával egész szépen félre tudsz majd tenni, hogy megalapozd a későbbieket. Ha addig gyakorlod aktívan a nyelvet, akkor már a külföld is szóba jöhet majd.

Vagy pedig böngészed az álláshirdetéseket, és jelentkezel mindenhova, ahova elég az érettségi. Konyhás, takarító, pultos, dohányboltos, ilyesmi munkák mindig akadnak.

2021. jún. 26. 14:06
 6/14 anonim ***** válasza:
97%

Elso ketto szakmai ingyenes. Estin 2 evesek.

Amugy vannak konnyu fizikai gyari munkak is.

Vagy takaritas maganhazaknal, bankba.

Plazmaadas, atlag havi 2, plusz 15 bevetel.

2021. jún. 26. 14:43
 7/14 anonim ***** válasza:
8%
Vagyonori
2021. jún. 26. 14:43
 8/14 anonim ***** válasza:
95%
7. Ja biztos az az álma amúgy is az fizetős képzés általában.
2021. jún. 26. 14:45
 9/14 anonim ***** válasza:
46%

Itt most nem az alomrol van szo, hanem arrol, hogy a lehetosegeibol kihozza a legtobbet. Gyenge fizikum, szivbetegseg, stb.

Amugy vagyonori van allamin is ket eves kepzesben. Mondjuk azzal a vegzettseggel nemcsak vagyonorkent tud elhelyezkedni.

Van normalis ceg is a sok selejt kozott ami a brutto 380-at megadja havi 10 napra, 24 oras muszakra olyan helyre(recepcio, porta), ahol minimum 5-9 orat tud aludni.

Szabit is 12 oraban fizeti.

Ez mellett tud gondolkodni vallalkozason vagy egyeb kiegeszito munkalehetosegen.

2021. jún. 26. 15:07
 10/14 anonim ***** válasza:

Nem tenne jót a szívének az éjszakázás?:D...

Én több, mint 3 éve 3 műszakban dolgozok, most két hétig éjszakás voltam és semmi bajom🤦🏻‍♀️

2021. jún. 27. 16:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!