Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért akarják, hogy oda...

Miért akarják, hogy oda menjek dolgozni? Miért nem lehet beleszólásom?

Figyelt kérdés

Szüleim azt akarják, hogy az Ottawába menjek dolgozni, de mindenhonnan (ismerős, ismeretlen) azt hallom, hogy milyen sz*r egy hely, sőt, ezzel ők is tisztában vannak. Olyannyira kényszeríteni akarják, hogy ott dolgozzak, hogy kérettek jelentkezési papírokat egy rokontól aki ott dolgozik, hogy én írjam alá a többit meg ők intézik ha meg nem, akkor mehetek az utcára.

December végéig határozott idejű szerződéssel voltam egy vállalatnál, tehát kb 3 hete nincsen munkám és múlthét hétfőn (4) kezdtem el keresgélni ismét.

Annó mikor egyikük ott dolgozott, ő is mindig mondta, hogy milyen rossz hely, mekkora gyökér a nem tudom kicsoda, akkor miért akarják hogy oda menjek, és még csak véletlen se mondjak nemet? Vannak jogaim, önállóan tudok gondolkodni, nem kell fogni a kezem, nem vagyok kisgyerek. Inkább dobjanak kiaz utcára mintsem olyasmit csináljak, amit nem akarok. Csak nem értem mi a franc bajuk van. Még azt se lehet mondani hogy a pénz miatt, mert nem állunk olyan rosszul, hogy 3 hét munkanélküliség után már meg kelljen kövezni.

2021. jan. 17. 14:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
93%

Valószínűleg a szüleid, ne haragudj meg ezért, Kádárista kommunisták lehetnek.

Ugyanis, annál a rétegnél szokás az,hogy minél szarabb helyre akarják küldeni a gyereküket.

Minél előbb költözz el, mert ők mérgező szülők.

Legyen meg a biztonságos 50 km köztetek.

2021. jan. 17. 14:19
 2/11 anonim ***** válasza:
0%
Éltem Ottawában 2 évet, nem szar. Szerintem pont, hogy jó élmény lenne neked.
2021. jan. 17. 14:21
 3/11 A kérdező kommentje:

#1 nem haragszom meg, ne aggódj emiatt. Lehet.

Én teljesen független vagyok minden politikával kapcsolatos dologtól.

Már a költözésen gondolkodtam, tettem is félre, de még nem eleget ahhoz, hogy el tudjak innen menni. Amint lesz munka, rá 2 hónap maximum és megyek is, csak addig is el kellene lenni valahogy ugye.

2021. jan. 17. 14:22
 4/11 A kérdező kommentje:
#2 hát nem tudom. Vannak ismerőseim akik ott dolgoztak, ők amint kimondtam, hogy "lehet az ottawába megyek dolgozni" azt mondták, hogy isten ments. Beszéltem facebookon is pár emberrel akik ott dolgoznak, csak kíváncsiságképp, meg itt az oldalon is láttam kérdést ezzel kapcsolatban és kivétel nélkül mindenhol azt mondták/írták, hogy "rossz hely, mert..." tehát meg is indokolták, mégpedig elég jogosan. Szóval nem tudom..
2021. jan. 17. 14:24
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

2#

Ottawa nem csak kanadai város, hanem egy szolnoki gyárnak is ez a neve.

2021. jan. 17. 14:26
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Haha, én egyből arra gondoltam, hogy a kanadai városba akarják kényszeríteni. Az annyira nem szar :)

#2 voltam.

2021. jan. 17. 14:28
 7/11 A kérdező kommentje:

#5 ha nem válaszolsz neki, nekem le se esik, hogy ő a városról beszél... Nagymamám használja sokat munka helyett az élni szót, hogy pl "Csokigyárban éltünk szinte" meg ilyenek.

Azt hiszem kicsit már sok a rokonokból xD

2021. jan. 17. 14:29
 8/11 A kérdező kommentje:
Ha még úgy lenne, bele is egyeznék! :D Angolom elmegy egynek, idővel bele lehet szokni, na meg messze van!
2021. jan. 17. 14:30
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

A szituációd egyébként olyan, mint amikor valakit olyan oktatásba akarnak kényszeríteni, ami nem jön be neki. Tettetheted, hogy jelentkezel, sőt, be is adhatod, hibákkal, elrontva, hogy fel ne vegyenek. És továbbra is keresheted azt, ami érdekel. Biztosan, csak segíteni akarnak, csak épp nem jól.

Ha szerzel magadnak más munkát, akkor nem fognak tovább mosogatni, az biztos.

2021. jan. 17. 14:35
 10/11 A kérdező kommentje:

#9 Igazad lehet. Tanulással kapcsolatban nem volt ilyesmi probléma, főleg azért nem, mert én már egy évvel azelőtt megmondtam, hova akarok menni és mit akarok csinálni, viszont akkor is hallgattam, hogy inkább mentem volna erre/arra.

Esélyes, hogy úgy lesz, ahogy írod (a tettetett részt nézve).

2021. jan. 17. 14:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!