Rangsorolnátok presztízs szerint az alábbi foglalkozásokat?
Érsebész szakorvos
PhD-s asztrofizikus kutató
Targoncavezető
Villanyszerelő
Kertészmérnök
Pszichiáter szakorvos
Villamosmérnök
Közigazgatásszervező
Gyári betanított munkás
Takarító
Bridge Officer - Master / Híd tiszt - kapitány (tengerjáró hajón)
11. Közigazgatásszervező
10. Takarító
9. Gyári betanított munkás
8. Targoncás
7. Kertészmérnök
6. Bridge Officer
5. Villanyszerelő
4. PhD-s asztrofizikus kutató
3. Villamosmérnök
2. Pszichiáter szakorvos
1. Érsebész szakorvos
Köszi a válaszokat!
Még jöhetnek…
Kettes, Nyílván szubjektív rangsorolást tudtok írni, de engem pont ez érdekelne…
11. Takarító
10. Gyári betanított munkás
9. Targoncavezető
8. Villanyszerelő
7. Közigazgatásszervező
6. Kertészmérnök
5. PhD-s asztrofizikus kutató
4. Pszichiáter szakorvos
3. Villamosmérnök
2. Érsebész szakorvos
1. Bridge Officer - Master / Híd tiszt - kapitány (tengerjáró hajón)
Engem azért kedvelnek a tanszéken, mert tűzvédelmi oktatáson én vagyok a mestere a takarítónőnek - mint vegyész. De amikor leülünk a büfében egy kávét meginni, és a töltött káposzta keveredik szóba, akkor a takarítónő az én mesterem, és amikor elmeséli, hogy ő hogyan csinálja, akkor én köszönöm meg az oktatást.
Most őszintén elvárnád, hogy magamat diplomás vegyészként előbbre helyezzem a takarítónőnél? Mikor ő jobb töltött káposztát főz?!? Ki állítja, hogy nem az a fontosabb?
Hatos. Nem mondtam, hogy helyezd magad előrébb…
Az volt a kérdés, hogy melyik foglalkozásnak van magasabb presztízse.
Ennek semmi köze a töltöttkáposztához… Attól, hogy a takarító csinálja a világ legfinomabb töltöttkáposztáját, vagy attól ha minden délután önkéntesen ételt oszt, még a foglalkozásával nem jár magasabb presztizs.
Ettőlmég lehet, hogy ezektől a tulajdonságaitól jobb és érdekesebb ember lesz.
De ennek semmi köze a kérdéshez…
Nem embereket akartam rangsoroltatni, hanem foglalkozásokat.
Hetes!
Számodra mit jelent a büfészak?
Definiálnád nekem?
"Nem embereket akartam rangsoroltatni, hanem foglalkozásokat."
Azt is emberek emberek végzik. És csak egy idealizált elképzelésre alapozódnak. Mikor minden jól működik. Amikor Németországban a tanárok sztrájkolni kezdtek a magasabb fizetésért, akkor Merkel mama sokáig ellenállt. Végül a közalkalmazottak egy része is csatlakozott. De Merkel mama még mindig azt mondta, hogy nem és nem. Mit képzeltek? Na, akkor csatlakoztak hozzájuk a szemetesek. Három hétig nem vitték el a szemetet. És ez az általad elég hátra sorolt presztízsű szakma oldotta meg a tanárok fizetését is. Mert amikor már minden utcán hegyekben állt a szemét, és a szemétben patkányok szaladgáltak, akkor Merkel mama abbahagyta a hőzöngést.
Egy hospice házban, egy egyedülálló végstádiumos rákbetegnek az őt ápoló és ellátó nővérke az egész Világ. Státusz ide, vagy oda...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!