Miért nincs presztízse manapság a közigazgatásnak? Miért menőbb egy multinak dolgozni, mint az államhatalomnak?
Szerintem az egyik ok,hogy elhíresült,hogy szar a fizetés.
Én kormánytisztviselő vagyok a kincstárnál nem keresek rosszul+ egész jó jutalmak vannak.
Egyik barátnőm minisztériumba van, hát ő is elég jól keres.
Az elottem szolok felsoroltak:
- nulla szakmai munka, az evtizedekkel ezelott megkovesedett, elavult megoldasok, nulla hatekonysag
- miutan az elozo okbol kifolyolag nem szukseges hozza semmilyen komolyabb szellemi kepesseg, ezert a legbutabbak is el tudjak vegezni, tehat igy a sogorkomajobarat is jo lesz oda, a kepessegek nem szamitanak, hisz semmi szukseg rajuk
- keves fizetes.
Valahol tok logikus, hogy 0 kozeli munkaert 0 kozeli fizetes jar. Nyilvan van, akinek ez is megfelel, de nem veletlen, hogy a kozszferas “tapasztalat” nem sokat jelent, mival valodi munkatapasztalat, tudas helyett csak azt jelzi, hogy az illeto eddig finoman szolva is alacsony szinten vegezte munkajat...
A pénz miatt.
Nincs szakmai fejlődés, a helyeket kihalásos alapon töltik fel. Többet számít, hogy kit ismersz, mint a tudásod.
Szokott ebben a kategóriában lenni egy ember (nem emlékszem, férfi vagy nő), aki azon agyal, hogy mit fog csinálni 10 év múlva, amikor nyugdíjba megy az, aki elintézte neki a mostani állását, mert amúgy semmihez sem ért, és ezt mindenki tudja a helyen, csak az ismerőse miatt nem rúgják ki, de amint az nem lesz ott, azonnal megszabadulnak tőle.
Na az ilyenek miatt.
Multi: fiatalosabb környezet, meritokratikusabb rendszer, komolyabb szakmai munka, jobb fizetés, előrelépési lehetőség.
Közigazgatás: urambátyám rendszer, gyenge fizetés, idős Icuka-Marika féle környezet, 0 szakmai fejlődés, betokosodott módszerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!